Liberalii solicită ministrului Sănătăţii să trimită Corpul de Control la Spitalul Judeţean de Urgenţă

1
753
Liberalii au anunţat ieri, într-o conferinţă de presă organizată la Craiova, la sediul PNL Dolj, că săptămâna aceasta va veni Corpul de Control al ministrului Sănătăţii, ca urmare a situaţiei dezastruoase de la cel mai mare spital din Regiunea Olteniei, Spitalul Judeţean de Urgenţă nr 1 Craiova. Frigul din saloane, sporuri tăiate şi voucherele de vacanţă anulate sunt motivele pentru care sindicaliştii şi pacienţii au solicit sprijin PNL Dolj şi implicit Guvernului României.

Ştefan Stoica, preşedintele PNL Dolj, a precizat ieri, într-o conferinţă de presă, alături de deputatul Gigel Ştirbu şi europarlamentarul Marian Jean Marinescu că în aceste zile au avut loc mai mult discuţii cu reprezentanţii sindicatelor din Sănătate, cu reprezentanţii sindicatelor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, acolo unde trenează o situaţie dezastruoasă. „Săptămâna trecută au avut loc discuţii între conducerea Spitalului şi angajaţi, iar noi am primit semnale de acolo. Este o situaţie critică, deoarece constatăm o nepăsare extraordinară din partea conducerii Consiliului Judeţean Dolj, mai exact din parte domnului Ion Prioteasa, care nu a dorit să se deplaseze până la Spitalul nr 1 şi să vadă că nu e căldură. Acest spital are numeroase secţii, inclusiv de Pediatrie, iar la fiecare etaj sunt afişe unde scrie că îşi cer scuze de la pacienţi pentru că nu este căldură. Acest Spital este în administrarea Consiliului Judeţean, iar managerul Spitalului, iniţial a fost numit interimar de către PSD Dolj, iar la începutul acestui an a dat concurs. Ţin să vă informez că pacienţii se încălzesc cu radiatoarele, ceea ce este un mare risc de incendiu. Pe de altă parte, salariaţii Spitalului nu beneficiază de vouchere de vacanţă. Asistăm în aceste zile de campanie electorală  pentru turul al doilea, la fel şi fel de discursuri şi mesaje mincinoase din partea doamnei Olguţa Vasilescu, că s-ar tăia pensiile, salariile… Păi după cum vedeţi, cei care taie voucherele sunt ei, directorul Spitalului, susţinut de PSD, nu le dă angajaţiilor vouchere. Este vorba de medicul Eugen Georgescu. Ar trebui chemat la partid şi să-l întrebe, ce fel de politică duce, de austeritate ?! Bineînţeles, că managerul Spitalului spune că a achiziţionat nu ştiu ce tuburi pentru CT-uri şi nu mai are bani, dar pentru această investiţie ar fi trebui să pună bani deoparte încă de la începtul anului. Pe scurt : solicităm  celor doi lideri ai PSD, domnului Prioteasa şi doamnei Vasilescu să se deplaseze la Spital Judeţean şi să aibă discuţii cu actualul manager şi să rezolve aceste deficienţe. Din punctul nostru de vedere, acest manager ar trebui demis”, a precizat Ştefan Stoica, preşedintele libearlilor doljeni.
Memoriul de pe masa premierului Orban
La rândul său, deputatul de Olt, Gigel Ştirbu, vicepreşedintele PNL Regiunea Oltenia, a subliniat faptul că situaţia de la Spitalul Judeţean nr 1 Craiova nu este singulară. Dar pentru că este o situaţie dificială a trimis Memoriul întocmit de Sindicat la cabinetul premierului Orban, iar săptămana aceasta va fi trimis Corpul de Control al ministrului Sănătăţii „Vin acum de la Târgu Jiu şi am aflat că şi aici există o situaţie delicată, mai precis viaţa oamenilor se află în mâna unor habarnişti, numiţi doar pe criteriul carnetului de partid. Spitalul de Urgenţă Craiova este un spital regional şi asta pentru că acele cazuri din Olt, Gorj, Mehedinţi care nu îşi găsesc rezolvare la spitalele din judeţele respective sunt trimise la Craiova. În mentalul colectiv este considerat un spital regional. Discutând cu domnul preşedinte al PNL Dolj despre situaţia de la Spitalul Judeţean nr 1 am luat decizia ca Memoriul pe care Sindicatul din această unitate spitalicească l-a întocmit să-l înmânăm premierului României, am trimis acest Memoriu cabinetului premierului Orban, iar mâine ( n.r astăzi) mă voi întâlni cu ministrul Sănătăţii, domnul ministru Costache, căruia îi voi solicita să trimită Corpul de Control la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova. Dacă în sec XXI-lea, într-un oraş care se dorea a fi Capitală Europeană, spitalul cel mai mare din judeţ, din regiune este ţinut în frig, asiguraţii medicali vin cu aparatele de încălzit de acasă, cred eu că cineva trebuie să-şi asume această situaţie”
„Pintea şi Dăncilă îmi spuneau că nu se pot face spitalele regionale…”
Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a vorbit ieri despre spitalele regionale şi despre rezistenţa depusă de PSD în realizarea acestor investiţii. „Vreau să vă reamintesc câteva aspecte despre Spitalul Judeţean. Vorbim despre acest spital de foarte mult timp. Dar vreau să vă reamintesc că din 1996, la Consiliul Judeţean este PSD. Să nu uitaţi acest lucru. Când am fost prefect, la vremea aceea am adus şi eu nişte experţi, s-a făcut şi un studiu. A costat în jur de 25 de milioane de dolari, dar din păcate nu s-a întâmplat nimic. Dar, dacă până la un moment dat a fost o problemă de finanţare şi poate obiectivă, după 2014 este o problemă de prostie sau de rea voinţă. Ca să nu faci spitale regionale cu bani europeni, înseamnă că eşti criminal. Asta după opinia mea. Rovana Plumb, care dorea să fie comisar european, dar nu este şi doamna Dăncilă, care vrea să fie preşedinte, dar nu va fi, mi-au spus că nu pot să facă spitalele regionale şi au încercat să-mi demonstreze şi mi-au promis că îmi vor trimite foarte multe documente, dar nu mi-au trimis nimic. În momentul în care faci astfel de lucruri nu există decât două variante : ori eşti incompentent, ori de rea credinţă, iar când vine vorba de un spital, înseamnă că eşti criminal. Aţi văzut ce s-a întâmplat ? Am început eu campania cu „daţi spitalele la judeţ !” şi au început să se mişte lucrurile. În ultimul moment au trimis cererile de finanţare. Pentru mine chestiunea asta e destul de dubioasă, ar trebui verificate aceste cereri de finanţare. Situaţia în care este Spitalul Nr 1 de Urgenţă din Craiova se datorează incompetenţei. Am răspunsuri şi de la doamna Pintea şi de la doamna Plumb, îmi spuneau că nu se pot face aceste spitale regionale. Culmea ridicolului a fost că aceste răspunsuri au fost folosite de doamna Corina Creţu, care le-a fluturat pe la televiziuni şi spunea că fostele sale colege de partid mă mint. Ok, asta în condiţiile în care nici doamna Corina Creţu, în calitate de comisar european nu a făcut nimic pentru aceste spitale regionale. A început să dea declaraţii când nu s-a mai regăsit pe liste…”, a completat deputatul european.

1 COMENTARIU

  1. niste pamblicari demagogi….. treziti din ,,somnul cel de moarte,,de caderea guvernului si alegerile prezidentiale
    stati linistiti va stim bine si pe voi ce va poate pielea.

Comments are closed.