Ediţia a III-a „Gala Rotary Club Craiova susţine excelenţa în comunitate”

0
316

Rotary Club Craiova şi Opera Română Craiova, în parteneriat cu Asociaţia „Craiova Capitală Culturală Europeană 2021”, organizează joi, 26 noiembrie, de la ora 19.00, „Gala Rotary Club Craiova susţine excelenţa în comunitate”, un spectacol de excepţie oferit de soliştii, Corul şi Orchestra simfonică ale Operei. Acest evenimentul se doreşte a fi unul deosebit prin eleganţă şi rafinament.

De-a lungul celor peste 18 ani de existenţă, Clubul Rotary a susţinut calitatea în educaţie, sănătate, cultură şi dezvoltarea sustenabilă a comunităţii, iar membrii clubului, lideri de profesiuni sau de afaceri, îşi dedică resursele servirii comunităţii lor şi celor aflaţi în nevoie, în spiritul valorilor etice înalte şi al bunei înţelegeri. „Este un proiect de suflet pe care încercăm să-l perfecţionăm de la an la an. Este un proiect care a început în urmă cu trei ani.  Aflată la a treia ediţie, Gala Rotary Club Craiova îşi propune strângerea de fonduri şi pentru programele şi proiectele organizate în scopul susţinerii comunităţii. Prin acordarea acestor premii Rotary îşi propune să susţină elitele…“, a precizat Andrada Cojocaru, Rotary Club Craiova.

Un cadou muzical de înalt nivel artistic

În cadrul Galei vor fi premiate opt personalităţi ale Craiovei, consacraţi şi tineri, care prin ceea ce fac în fiecare zi transformă comunitatea noastră într-un loc mai frumos şi mai bun. Vor fi acordate câte două premii celor care dezvoltă programe şi proiecte în educaţie, sănătate, cultură şi comunitate. Opera Română Craiova îi va încânta pe cei prezenţi la evenimentul caritabil cu un spectacol impresionant, oferit de soliştii corul, un cadou muzical de înalt nivel artistic. „Evenimentul aduce în atenţia comunităţii craiovene excelenţa, calităţile înalte ale oamenilor pe care îi respectăm, şi îi preţuim şi cărora le recunoaştem munca şi rezultatele profesionale. Ne dorim să fie o seară minunată, o seară de excepţie, o seară dedicată personalităţilor craiovene care ne încântă şi care ne fac să fim mândri de fiecare dată că suntem craioveni, că suntem olteni. Urmărim să promovăm şi să aşezăm atât pe tineri cât şi pe cei consacraţi pe locul care li se cuvine. Rotary Club acordă premii de excelenţă pentru fiecare din axele de sprijin al comunităţii pentru care, de peste 18 ani, dezvoltă programe şi proiecte: educaţie, sănătate, cultură şi comunitate”, a precizat în cadrul unei conferinţe de presă prof. univ. dr. Cristi Spulbăr, coordonator proiect Past President Rotary Club Craiova.

Rotary susţine calitatea în educaţie

 Este vorba de un program de burse de performanţă şi un program de burse de excelenţă. Fiecare elev are dreptul la performanţe şi la atingerea propriilor standarde şi idealuri. „De multe ori, elevi cu potenţial deosebit nu-şi pot atinge obiectivele din cauza situaţiei materiale. Din fondurile strânse în urma organizării galei vor fi acordate burse pentru elevii din liceele implicate în programul Rotary susţine calitatea în educaţie. Este vorba de o bursă de 300 de lei/lună, timp de zece luni. Bursele se acordă elevilor care, în cursul anului anterior, au avut rezultate deosebite la învăţătură şi care la nivel de familie nu se pot bucura de o susţinere materială corespunzătoare”, a mai spus preşedintele Rotary Club. Cel de-al doilea program urmăreşte evidenţierea elitelor, Rotary Club colaborând cu Centrul Judeţean de Excelenţă Dolj şi având un parteneriat cu firma Netrom Sftware. Prin acest pogoram au fost oferite burse celor mai buni elevi, care au obţinut rezultate la olimpiadele şcolare, dar şi unor studenţi merituoşi, care învaţă la Universitatea din Craiova.