Noul PNL Dolj a cerut demiterea prefectului

1
144

Liderul noului PNL Dolj, Marian Jean Marinescu, a cerut, ieri, demiterea de către Guvern a prefectului de Dolj, Sorin Răducan, pentru organizarea „defectuoasă” a alegerilor prezidențiale.

Marian Jean Marinescu a solicitat public reprezentanților Guvernului României să îl demită pe prefectul de Dolj, Sorin Răducan. Liderul noului PNL Dolj a spus că acesta trebuie înlăturat din funcție deoarece a instituit „o teroare” în încercarea de a mobiliza multe forțe de ordine în centrul orașului. „Cer demiterea prefectului de Dolj pentru teroarea pe care a instituit-o vineri, sâmbătă și duminică prin ordinele pentru instituirea dispozitivelor forțelor de ordine. Acest lucru este inadmisibil”, a spus Marinescu.

„M-am simțit ca în decembrie 89”

Acesta a spus că, din ordinul prefectului, zona centrală a Craiovei a fost blocată de jandarmi și polițiști, care i-au împiedicat pe alegători să-și manifeste preferințele pentru candidatul lor. „Cu 14 ore înainte de vot, am văzut un centru blocat de jandarmi și poliție. Nu mi-a venit să cred când cineva mi-a spus lucrul acesta și am fost să văd și eu. M-am simțit ca în decembrie 89, cu singura diferență că uniformele aveau altă culoare (…) Aceste dispozitive pot să existe pentru siguranța oamenilor, dar nu pentru împiedicarea libertății de exprimare”, a comentat Marian Jean Marinescu, referindu-se la mitingul de solidaritate cu românii din diaspora, de vineri seara.

„Demiterea pentru presiunile asupra angajaților”

Marinescu a mai spus că prefectul de Dolj trebuie demis și pentru modul „defectuos” în care a organizat alegerile de duminică. „Cer demiterea prefectului și pentru măsurile defectuoase în organizarea alegerilor, cu poliție care a lăsat lucrurile complet în haos, cu mii de cereri de urnă mobilă, majoritatea adusă de primari”. De asemenea, acesta a cerut demiterea șefilor serviciilor deconcentrate: „Le cer demiterea pentru presiunile pe care le-au făcut asupra angajaților”, a afirmat Marinescu.

1 COMENTARIU

Comments are closed.