“U” Craiova – Clinceni, avancronica LPF

0
697

Universitatea Craiova întâlneşte Academica Clinceni, azi, de la ora 20.30, în etapa a 12-a a Ligii I, meci arbitrat de Sorin Costreie din Buftea.

Prefaţa LPF:

“1 august 2021, Universitatea Craiova – FC Botoşani 1-2: a fost singura înfrângere suferită de olteni în ultimele șapte meciuri disputate în campionat pe teren propriu, în rest au patru victorii şi două remize.

Cu o medie de 62,8 %, craiovenii au cea mai bună posesie din Liga 1. De asemenea, elevii lui Laurenţiu Reghecampf ocupă locul 1 şi la capitolul şuturi expediate pe spaţiul porţii adverse, 69 de şuturi în 11 meciuri.

Academica este singura echipă din campionat care nu a cunoscut gustul victoriei în acest sezon, dar jocul practicat în ultimele două meciuri, 2-3 cu FCSB şi 1-1 cu FC Botoşani, a fost unul dătător de speranţe.

14 dintre cele 23 de goluri încasate de ilfoveni au fost primite în repriza secundă, interval în care oltenii au înscris de 14 ori.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de șase ori în principala competiţie internă, un joc a fost câştigat de Universitatea, două de Academica, iar alte 3 partide s-au terminat la egalitate.

Primul duel a avut loc pe 14 iulie 2019, Universitatea Craiova – Academica 3-2 (marcatori A. Răuţă – autogol, I. Martic, V. Constantin – minutul 90+5 / A.Şut, P. Nsiah), partidă care a consemant şi debutul ilfovenilor în principala competiţie internă.

Cea mai recentă întâlnire directă: 26 mai 2021, Universitatea Craiova – Academica 0-0.

28 de fotbalişti a utilizat Universitatea în primele 11 etape, dintre care 9 au marcat cel puţin un gol.

Academica s-a bazat pe 27 de jucători, 14 dintre ei fiind străini.”