Fonduri europene pentru un proiect de ecologizare și refacere a habitatelor a zeci de specii de păsări și animale

0
463
Cel mai amplu proiect de ecologizare și refacere a habitatelor a zeci de specii de păsări și animale de pe cursul râului Jiu, din județul Dolj, se va realiza cu fonduri europene.
“Am semnat deja contractul de finanțare în valoare de 4,26 milioane de lei, bani care vor contribui la atenuarea efectelor devastatoare ale fenomenului de aruncare necontrolată a deșeurilor în natură”, a precizat Cosmin Vasile, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, pe pagina sa de facebook.
           Proiectul „Monitorizarea și menținerea stării de conservare favorabile a speciilor de floră și faună inventariate în Coridorul Jiului“ a fost depus în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020. Implementarea acestuia va dura 27 de luni și se va concretiza în măsuri de menținere a stării de conservare a 74 de specii din faună și a 22 de habitate de interes comunitar.
            “În acest sens, terenurile contaminate cu deșeuri vor fi curățate și replantate și se va asigura zona de cuibărire și adăpost pentru speciile de păsări și animale. În plus, se vor desfășura campanii de informare a comunităților locale, cu scopul de a crește gradul de conștientizare și de respect față de habitatele protejate”, a mai spus şeful administraţiei judeţene .
Aceste acțiuni se vor defășura pe teritoriile localităților Craiova, Bistreț, Braloștița, Breasta, Bucovăț, Cârna, Ghindeni, Gighera, Gângiova, Ostroveni, Teasc și Valea Stanciului, de-a lungul Coridorului Jiului.