Convorbirea telefonică a prim-ministrului României cu omologul polon, Mateusz Morawiecki

0
414

Prim-ministrul Ludovic Orban a avut  vineri, 16 octombrie, o convorbire telefonică cu prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki.

Cei doi înalți oficiali au salutat nivelul excelent al cooperării bilaterale subsumate Parteneriatului Strategic dintre România și Polonia și au reiterat disponibilitatea și dorința comune de a acționa, în continuare, pentru aprofundarea acesteia, în toate domeniile de interes reciproc. O atenție aparte va fi acordată interacțiunii și coordonării strânse din cadrul UE și NATO, respectiv al formatelor regionale de cooperare la care cele două state participă, cu precădere în anticiparea apropiatei reuniuni la vârf a Inițiativei celor Trei Mări.

În cadrul discuției, a fost evocată, de asemenea, perspectiva foarte bună oferită de viitoarea ședință comună de guvern româno-polonă, care va fi organizată de Polonia, de îndată ce condițiile epidemiologice o vor permite. Cu acel prilej, cei doi premieri vor agrea Planul de Acțiune pentru perioada 2021 – 2025, subsumat Parteneriatului Strategic bilateral.