Piaţă volantă, într-o nouă locaţie din centrul Craiovei

1
441
Centrul Craiovei va găzdui, în acest week-end, o nouă ediţie a Pieţei Volante, organizate de SC Pieţe şi Târguri, în colaborare cu Primăria Craiova. Locaţia va fi una nouă, piaţa urmând a fi amenajată în zona pietonală a străzii ”Theodor Aman” din Centrul Vechi, mai exact  între Casa de Pensii şi English Park.
Sâmbătă şi duminică, pe 19 şi 20 octombrie, craiovenii vor avea ocazia să-şi poată achiziţiona direct de la producători o gamă foarte diversificată de produse: fructe şi legume proaspete, preparate tradiţionale din carne, brânzeturi, miere, fructe uscate, dulceţuri şi conserve de casă. Organizatorii spun că ediţiile de până acum au fost un succes, mulţi craioveni venind să viziteze standurile cu produse agricole, motiv pentru care au luat decizia să le ofere din nou posibilitatea de a-şi cumpăra fructele şi legumele de la o piaţă de week-end. „Primele ediţii ale Pieţei Volante, pe care societatea noastră le-a organizat în cursul anului 2019, s-au dovedit un real succes, fiind apreciate atât de cumpărători, cât şi de comercianţi. Fiind în plin sezon al conservelor pentru iarnă, ne-am decis să organizăm sâmbătă şi duminică, pe 19 si 20 Octombrie 2019, o nouă ediţie a acestei Pieţe Volante, având în vedere gama mult mai variată de produse care pot fi oferite de producătorii agricoli în această perioadă”, a declarat Alin Mărăcine, administratorul SC Pieţe şi Târguri.

Tarabele vor fi aşezate pe strada „Theodor Aman”
Piaţa Volantă va fi deschisă, de această dată, într-o locaţie din Centrul Vechi. Autorităţile au ales strada „Theodor Aman”, tarabele cu bunătăţi urmând să se întindă, în acest week-end, de la intersecţia cu strada „Mihail Kogălnicanu” – Casa de Pensii şi până la English Park. „Locaţia va fi şi ea schimbată, producătorii urmând să-şi desfacă acum marfa în zona pietonală a străzii Theodor Aman din Centrul Istoric al municipiului. Vor putea fi găsite aici fructe şi legume de sezon, lactate sau brânzeturi, preparate tradiţionale din carne de porc şi oaie, dulceţuri, miere şi produse apicole, conserve si murături, ulei de floarea-soarelui de primă presă, toate direct de la producători. Îi aşteptăm în Piaţa Volantă nu doar pe cei care vor să-şi desfacă aici marfa, ci şi pe cetăţenii care îşi pot cumpăra de toate cele necesare la doar câţiva paşi de casă!”, a declarat Alin Mărăcine, administratorul pieţelor. Această locaţie este una nouă şi a fost aprobată de CL, odată cu regulamentul de funcţionare a Pieţelor Volante.

Cele două ediţii anterioare au fost un succes
Până acum, SC Pieţe şi Târguri au organizat două ediţii ale proiectului Pieţe Volante, numărul vizitatorilor crescând de fiecare dată. Prima piaţă de week-end a avut loc în primăvară, pe data de 13 aprilie, locaţia aleasă atunci fiind o porţiune a străzii „Unirii” – de la intersecţia cu strada „Mihail Kogălniceanu” şi până la intersecţia cu bulevardul „Ştirbei Vodă”. Comercinaţii şi-au aprovizionat standurile cu o gamă variată de produse, iar craiovenii care au avut ocazia să le viziteze au fost încântaţi  de preţuri, dar şi de calitatea acestora. Cea de-a doua ediţie a Pieţei Volante a avut loc două luni mai târziu. Pe 15 şi 16 iunie, tot într-un week-end, craiovenii au fost invitaţi să viziteze, din nou, tarabele încărcate ale comercianţilor. După cele două ediţii din primăvara, autorităţile au luat o pauză în organizarea acestor pieţe de week-end şi revin acum cu o ediţie de toamnă, care se anunţă şi mai bogată în produse.

1 COMENTARIU

  1. adica aveam piata veche prin zona, de cand lumea, si-am inchis-o din diferite motive (interese). iar acum facem din cand in cand piata volanta, ca cica ar fi nevoie de una … si ne mai si laudam cu initiativa si reusita …

Comments are closed.