Arestat după ce a vrut să mituiască doi poliţişti cu 2500 lei

0
46

mitaUn craiovean de origine arabă, în vârstă de 51 de ani, a ajuns în arestul IPJ Dolj, în cursul zilei de duminică, pentru dare de mită, după ce a fost prins în flagrant în timp ce voia să mituiască doi poliţişti de la Rutieră cu 2.500 de lei. Cei doi agenţi l-au prins în trafic, la volanul unei maşini, deşi bărbatul nu are permis de conducere, iar pentru a nu se alege cu dosar penal, acesta a insistat să le dea şpagă. Ieri după-amiază, bărbatul a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă de instanţă care a emis mandat pentru 30 de zile pe numele acestuia.

Mai exact, potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 00.15, agent şef  principal de poliţie Constantin Iovănescu şi agent şef principal Adrian Fota Balaci, ambii din cadrul Biroului Rutier Craiova, în timp ce patrulau pe strada Traian Lalescu din Craiova, au oprit pentru control un autoturism Opel Corsa, la volanul căruia se afla un bărbat de 51 de ani, din Craiova, de origine arabă, Atassi Mohammed Mujab. Oamenii legii i-au solicitat documentele pentru control, iar în urma verificărilor efectuate au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, motiv pentru care a fost condus la sediul Biroului Rutier, de pe strada Câmpia Islaz, pentru continuarea cercetărilor. Craioveanul a încercat să le ofere poliţiştilor bani, pentru ca aceştia să nu ia măsurile legale faţă de el, respectiv pentru a nu i se întocmi un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu deţine permis de conducere. Mai mult, văzând că bărbatul insistă, cei doi agenţi şi-au informat superiorii direcţi, dar şi conducerea Inspectoratului cu privire la acest lucru, astfel că au fost anunţaţi ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj. Imediat, s-a constituit o echipă complexă formată din procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, ofiţeri DGA – Serviciul Teritorial Craiova şi poliţişti doljeni, şi s-au pus la punct detaliile prinderii în flagrant. Bărbatul de 51 de ani a fost prins chiar în sediul Biroului Rutier Craiova, în momentul în care a oferit suma de 2500 lei poliţiştilor. A fost dus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, unde a fost audiat, pe numele său fiind deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită. Procurorul de caz a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele bărbatului, care a fost introdus în arestul IPJ Dolj. Ieri după-amiază a fost prezentat Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă, iar judecătorii au admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi i-au emis mandat de arestare pe 30 de zile.

Cei doi poliţişti au fost felicitaţi de conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj pentru modul exemplar în care şi-au îndeplinit îndatoririle de serviciu.

duba