Taxa de participare la concursul de Rezidenţiat a fost redusă

0
146

Ministerul Sănătăţii a anunţat că absolvenţii facultăţilor de medicină, farmacie şi medicină dentară vor scoate mai puţin bani din buzunar pentru a se înscrie la conscursul de intrare în Rezidenţiat. Astfel, taxa de participare a fost redusă de la suma de 500 lei la 360 lei pentru fiecare participant.

Cuantumul taxei este stabilit prin Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 994/2012. În urma consultărilor cu reprezentanţii universităţilor de medicină şi farmacie, concursul de intrare în rezidenţiat va fi organizat anul acesta pe 25 noiembrie. La fel ca anul trecut, şi în acest an concursul se va desfăşura, descentralizat, în şase centre universitare din ţară la Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Timişoara şi Craiova pentru toate domeniile, respectiv medicină, medicină dentară şi farmacie, pe baza aceleiaşi bibliografii şi tematici. Acestea sunt deja publicate pe pagina de web a Ministerului Sănătăţii, www.ms.ro, şi în revista de specialitate, „Viaţa Medicală”, unde pot fi consultate.

Noutăţi pentru Rezidenţiatul ce va fi organizat luna viitoare

Rezidenţiatul din data de 25 noiembrie aduce şi o serie de noutăţi. Spre exemplu, va fi organizat concurs de rezidenţiat pe post şi pentru spitalele clinice, nu numai pentru spitalele mici. Toate acestea pentru a-i încuraja pe tinerii medici să-şi continue cariera profesională în ţară. De asemenea, numărul posturilor scose la concurs nu se va mai stabili aleator, numai pe criterii istorice, ci în funcţie de dinamica de personal din ultima perioadă.

Anul trecut, la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova au susţinut concursul de Rezidenţiat peste 500 de absolvenţi de Medicină din mai multe judeţe.