Ziua Mondială de Monitorizare a Apei

0
1236

Sărbătorită în fiecare pe 18 septembrie, Ziua Mondială de Monitorizare a Apei reprezintă o iniţiativă mondială cu scopul de a determina oamenii din întreaga lume să testeze calitatea apei la nivel local şi să încurajeze acţiunile de protejare a apei. Ea a fost instituită pentru a încuraja şi a educa oamenii cu privire la modul în care pot monitoriza componentele apei din zona în care locuiesc. Poluarea apei este o problemă serioasă, iar cu fiecare an care trece este tot mai important să învăţăm cum să o identificăm, dar şi să o prevenim. A fost iniţiată în anul 2003, de America’s Clean Water Foundation, cu intenţia de a fi un program adresat oamenilor de pe tot globul cu scopul de a-i sensibiliza cu privire la problemele legate de poluarea apei şi pentru a-i determina să testeze apele locale.

Schimbările climatice sunt o urgență umanitară. Astăzi, un dezastru legat de vreme sau climă are loc la fiecare una-două zile, estimându-se că 108 milioane de oameni au nevoie de asistență pentru salvarea vieții. Acest număr s-ar putea dubla până în 2050.

Persoanele care suferă cel mai mult sunt cei mai săraci din lume: cei care nu au resursele pentru a se proteja de dezastre și care, cel mai adesea, trăiesc în zone în care impactul climatic, cum ar fi inundațiile, secetele și furtunile, au fost cel mai puternic afectat.