Alb-albaştrii sub lupă / Defensiva lui Mangia, nepermis de vulnerabilă

0
83

Pigliacelli – A avut o intervenţie excelentă. Parcă la golul al treilea putea mai mult, dar nu i se poate imputa vreo vină. La toate cele 3 penalty-uri pe care le-a avut la Craiova nu a arătat instict la astfel de faze.

Donkor – A revenit după suspendare, dar nu a fost deloc inspirat. Fault în careu, iar la ultimul gol a fost static, n-a făcut presing de întâmpinare, pur şi simplu s-a uitat cum trage Cristea. Joc slab, chiar foarte slab, Martic va fi titular probabil la următorul joc.

Kelic – Incomodat de terenul alunecos, s-a descurcat totuşi destul de bine. Putea să-l blocheze totuşi pe Ely Fernandes la golul de 2-1.

Tiago Ferreira – Îşi poate revendica golul lui Fortes, meci slab făcut de portughez. De fapt, toată defensiva a fost labilă, iar antrenorul putea să-şi însuşească vina la final.

Briceag – N-a profitat de menajarea lui Bancu, nu a fost exact, a făcut destule învăluiri, dar nu a venit cu centrări utile.

Fedele – Nu merita eliminat, la acea fază era de discutat şi dacă se dicta fault. A avut o evoluţie discretă. Va lipsi în jocul următor, în care primul 11 ar putea fi: Pigliacelli – Martic, Kelic, Gardoş, Briceag – Mateiu, Cicâldău, Bancu – Nuno Rocha (Meza Colli), Mihăilă, Koljic.

Mateiu – Parcă nu mai este acelaşi jucător de anul trecut. Dominat în multe momente de Caiado. Deşi are aceeaşi determinare, nu se mai ridică la nivelul din sezonul precedent. Poate că aşteaptă şi el ceva negocieri pentru prelungirea contractului.

Bărbuţ – Unul dintre cei mai huliţi jucători după acest joc, dar evoluţii. A avut momente bune, faţă de alte perioade, se implică în joc, a obţinut şi penalty-ul ratat de Mitriţă, a mai apărut la finalizare, dar n-a fost inspirat la execuţii.

Mitriţă – A ratat din nou penalty la poarta la care tot Pleşca îl bloca în ultimul minut al meciului de anul trecut. Gol, penalty obţinut, alte faze în care a fost periculos. La el trebuie să numărăm realizările, fiindcă este jucătorul de la care se aşteaptă totul. Parcă echipa trăieşte prea mult din ceea ce face Mitriţă. Şi el nu va fi pe teren sâmbătă. Paradoxal, după ce a scăpat de avertisment în momente în care a protestat vehement, acum nu merita acel galben, Fortes a fost cel care l-a provocat.

Mihăilă – Al doilea penalty pe care-l obţine în acest campionat, după o fază la fel de discutabilă precum şi cea din partida cu Botoşani. Nu a jucat rău, dar, ca orice jucător tânăr, dispare din joc în multe momente.

Koljic – O evoluţie discretă, dar nici nu a avut serviciile necesare în careul advers. Era nevoie de mai multă implicare a sa. S-a complicat aiurea la faza din care gazdele au marcat golul victoriei, trebuia să trimită simplu în aut, în schimb a pierdut mingea şi nici nu a blocat centrarea. Impecabilă execuţia la penalty.

Bancu – Poate era mai bine să joace titular şi să fie schimbat pe parcurs. Nu a reuşit prea multe, a jucat şi într-o poziţie mai retrasă faţă de meciurile precedente.

Cicâldău – A încercat să se implice în joc după ce a intrat, nu a reuşit prea multe.

Nuno Rocha – O bună ocazie ratată la revenire, e bine că este pregătit de competiţie.