Au început înscrierile la RIUF, cel mai mare eveniment educaţional din România

0
91

Romanian International University Fair revine în această toamnă în trei mari oraşe: Bucureşti (4-5 octombrie), Timişoara (7 octombrie) şi Iaşi (9 octombrie). Organizat de către Grupul EDUCATIVA şi aflat la cea de-a XV-a ediţie, RIUF reprezintă cel mai mare eveniment educaţional din România şi Europa de Est.

Înscrierile pentru participarea la ediţia de toamnă a RIUF au început pe 11 septembrie. Evenimentul se va desfăşura în trei oraşe ale ţării, iar la ediţia din Bucureşti sunt aşteptaţi reprezentanţii a peste 50 de universităţi din întreaga lume. Mai mult decât atât, RIUF îşi propune să le ofere vizitatorilor oportunitatea de a explora o paletă cât mai largă de oferte din domeniul educaţional. Astfel, printre expozanţii de la această ediţie se numără, alături de universităţi, şi instituţii culturale, şcoli de limbi străine sau asociaţii studenţeşti.

O mai bună informare pentru viitorii studenţi

    Pe parcursul târgului, vizitatorii vor putea să afle informaţii cu privire la care sunt programele de licenţă sau de masterat pe care le au la dispoziţie în domeniile de interes pentru ei, date despre taxele de şcolarizare şi posibilităţile de finanţare, precum şi să discute cu studenţi şi absolvenţi români ai universităţilor internaţionale. În plus, vizitatorii vor putea participa la workshopuri susţinute de reprezentanţii universităţilor. „Evenimentul şi-a propus încă de la început să creeze contextul în care participanţii să privească dincolo de cele mai simple răspunsuri. Participarea la târg le oferă oportunitatea de a pune întrebări, de a interacţiona direct cu viitori colegi sau profesori de la universităţi din ţară şi din străinătate şi de a îşi forma o imagine completă despre oferta educaţională actuală. Prin spectrul larg de instituţii educaţionale prezente şi prin consilierea gratuită oferită, RIUF poate reprezenta pentru un elev sau student punctul în care începe drumul său spre mai departe”, a afirmat  Alexandru Ghiţă, preşedinte al Grupului EDUCATIVA şi fondator RIUF.

 

Înscrierea pentru eveniment se face pe site-ul târgului www.riuf.ro şi oferă câteva avantaje pentru participanţi: în funcţie de domeniile de interes selectate, cei înscrişi vor putea primi informaţii personalizate de la universităţi şi vor rămâne la curent cu toate noutăţile despre eveniment şi despre studiile în străinătate. Mai mult, înscrierea online permite rezervarea unui loc la sesiunile de workshopuri organizate în cadrul târgului.