S-au pus în vânzare abonamentele la concertele Filarmonicii

0
303

Filarmonica „Oltenia” a pus în vânzare, de ieri, abonamentele pentru trimestrul al IV-lea/2012, preţul unuia fiind de 96 de lei şi incluzând 12 concerte. În noua stagiune muzicală, 2012-2013, melomanii vor achita, ca şi până acum, pentru concertele simfonice şi vocal-simfonice 15 lei (8 lei pentru elevi, studenţi, pensionari), iar pentru recitaluri – 10 lei (5 lei pentru elevi, studenţi, pensionari).

În condiţiile procurării biletelor cu 24 de ore înainte de data reprezentaţiei, elevii Liceului de Artă „Marin Sorescu” vor plăti doar 3 lei pentru un bilet. „Pentru grupuri organizate de elevi şi studenţi, formate din minimum zece persoane, biletul costă 5 lei. Cât priveşte concertele şi spectacolele-eveniment, preţul va fi stabilit de managerul instituţiei”, menţionează reprezentanţii Filarmonicii „Oltenia”. Abonamentele şi biletele se procură de la agenţia situată pe Calea Unirii nr. 16 (tel. 0351.414.697), deschisă de luni până vineri între orele 11.00 şi 19.00.

O excepţie o constituie concertul inaugural al stagiunii, care va avea loc vineri, 5 octombrie, ora 19.00: preţul biletului este de 20 de lei, elevii, studenţii şi pensionarii având reducere la jumătate. După cum a precizat Iulia Negrea, secretar Relaţii Publice la Filarmonica „Oltenia”, concertul va fi susţinut de Orchestra Simfonică a instituţiei, condusă de dirijorul Mihai Agafiţa, din Republica Moldova, şi de violonistul Liviu Prunaru. Programul va cuprinde o lucrare în primă audiţie – „Triptic simfonic”. De Adrian Pop, ca şi Concertul în La minor pentru vioară şi orchestră, op. 53, de Antonin Dvořák, şi Simfonia a V-a în Mi minor, op. 64, de Piotr Ilici Ceaikovski.