Concurs naţional de discursuri în limba coreeană, ediţia 2012

0
265

Concursul deschide programul cultural naţional „Descoperă Coreea!”, organizat de Asociaţia Interculturală Româno-Coreeană, în parteneriat cu Centrul Cultural Coreean de la Budapesta

Sâmbătă, 6 octombrie 2012, la mansarda Casei Baiulescu a Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu” din Braşov va avea loc ediţia 2012 a concursului naţional de discursuri în limba coreeană, prima ediţie organizată de o asociaţie nonprofit din România, Asociaţia Interculturală Româno-Coreeană (AIRC), în colaborare cu Centrul Cultural Coreean de la Budapesta, cel mai apropiat centru de România, subordonat Ministerului Culturii din Coreea, instituţie care organizează în mod tradiţional acest concurs în diverse ţări. Evenimentul va reuni cunoscătorii de limba coreeană din România, fiind structurat pe două nivele: începători şi intermediari. Astfel, fiecare dintre concurenţi îşi va prezenta o temă la alegere, având ca subiect Coreea, pe care va trebui să o prezinte în faţa unui juriu, format din vorbitori nativi.

„Descoperă Coreea!”

Câştigătorii ambelor categorii vor primi premii constând în electronice de ultima generaţie din partea LG Electronics, precum şi dicţionare, CD-uri etc. oferite de Centrul Cultural Coreean de la Budapesta, care va acorda, totodată, şi diplomele premianţilor. Premiile vor fi înmânate câştigătorilor de celebrul violonist Alexandru Tomescu, el însuşi câştigător al ediţiei din 2007 a „Concursului naţional de discursuri în limba coreeană”, organizat de Ambasada Coreei de Sud la Bucureşti. Evenimentul va începe la ora 12.00 şi se va încheia cu premierea câştigătorilor la ora 15.00. În acest timp, organizatorii au pregătit publicului spectator surprize plăcute, printre care şi un târg de suveniruri coreene. Concursul este primul dintr-o serie de evenimente ce au ca scop aducerea mai aproape a culturii coreene către publicul românesc. Sub denumirea „Descoperă Coreea!”, programul integral al evenimentelor va fi lansat săptămâna viitoare şi va cuprinde activităţi derulate pe întreaga perioadă a lunii octombrie, în Bucureşti, Braşov şi Craiova. Evenimentele sunt organizate de AIRC, cu sprijinul Centrului Cultural Coreean de la Budapesta şi a partenerilor locali. Principalul partener local al Concursului naţional de discursuri în limba coreeană” este Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” din Braşov.

 

Înscrierile se fac pe mail, la adresa contactairc@gmail.com, până la data de 21 septembrie, iar trimiterea subiectului de concurs până la data de 26 Septembrie.