Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, lângă elevii din Filiaşi la începutul anului şcolar

0
321

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a participat, ieri-dimineaţă, la manifestările prilejuite de începerea noului an şcolar organizate la Liceul Tehnologic „Dimitrie Filişanu” din oraşul Filiaşi. Alături de cadrele didactice şi de cei peste 400 de elevi ai unităţii şcolare s-au aflat şi primarul localităţii, Nicolae Stăncioi, şi deputatul Petre Petrescu.

Ion Prioteasa a declarat că a dorit în mod special să fie prezent la Filiaşi, unde se găseşte unul dintre cele mai mari şi importante licee din judeţul Dolj. Peste 1.700 de elevi studiază aici, cu rezultate bune la examenele de bacalaureat, promovabilitatea atingând în acest an peste 60%. Cu acest prilej, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj i-a asigurat pe elevi că «se fac toate eforturile ca programul „Laptele şi cornul” să fie schimbat în anii următori, pentru că nu mai corespunde şi trebuie să avem altceva pentru elevi, poate un sandviş, poate o masă caldă. Altminteri, o să vedem în continuare cum elevii transformă paharul cu lapte sau cornul în minge de fotbal».

«Vreau să vă felicit pentru că elevii de aici urmează şi o meserie. La Ford, unde se află speranţa noastră de a mai angaja oameni, dacă se lansează un singur post de electrician se înscriu 100 de oameni, dar nu pot alege un om care să devină electrician în această fabrică pentru că firma care se ocupă de recrutarea personalului ne spune că nu sunt pregătiţi. De aceea, îndemnul meu pentru dumneavoastră este să munciţi, pentru că cei care câştigă la Loto sau reuşesc să strângă avere uşor sunt întâmplări în viaţă», a mai spus Ion Prioteasa. Cadrelor didactice le-a solicitat să fie mai atente şi exigente cu copiii: „Vă puteţi da seama din timpul anului şcolar dacă un elev are şanse sau nu să treacă bacalaureatul şi atunci eu cred că trebuie făcută o legătură mai strânsă cu părinţii”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj a avut un mesaj şi pentru guvernanţi: «Trebuie să ia măsuri mai speciale, pentru că o autoritate locală nu poate să susţină o şcoală aşa cum este liceul din Filiaşi. Nu sunt suficienţi bani pentru a-l susţine. O comună, aşa cum este şi Bârca, nu poate susţine un liceu. Toate aceste licee ar trebui să treacă la Consiliul Judeţean Dolj, pentru că are un buget mai mare şi putem distribui banii cu mai multă chibzuinţă. Nu este posibil ca numai unul din zece copii care provin din mediul rural să poată face liceul. Nu este admis ca numai unul din zece copii care vin de la ţară să termine o facultate». La final, Ion Prioteasa le-a urat elevilor şi cadrelor didactice de la Liceului Tehnologic „Dimitrie Filişanu” „un an şcolar foarte bun şi fructuos”.

Nicolae Stăncioi, primarul oraşului Filiaşi: «Sunt convins că dumneavoastră – cadre didactice, elevi şi părinţi – acordaţi importanţă şcolii, care are un rol deosebit în formarea noii generaţii. Cel mai important lucru pe care-l realizează un om în viaţă sunt copiii. Fără voi nu am avea viitor. Vom depune toate eforturile pentru a crea condiţii bune desfăşurării actului educaţional».

Petre Petrescu, deputat al Colegiului 5 Filiaşi: «Se spune că vârsta  adolescenţei este cea mai frumoasă din viaţa unui om. Eu sper că dascălii acestui liceu, împreună cu Consiliul Local, cu Consiliul Judeţean vor depune toate eforturile pentru a pune la dispoziţia dumneavoastră toate materialele necesare şi vor crea toate condiţiile de care aveţi nevoie pentru desfăşurarea unei activităţi normale pentru o unitate şcolară ca cea de la Filiaşi. Vă urez mult succes în activitatea pe care o desfăşuraţi şi vă doresc să obţineţi în noul an şcolar rezultate deosebite».