De ce dezamăgește noul iPhone 12 încă dinainte de lansare

0
105
Analiștii de la J.P. Morgan au făcut un raport în care au dezbătut pe larg funcționalitățile pe care le vor avea modelele de iPhone din 2020, cunoscute deja sub numele de „seria iPhone 12”.
Raportul sugerează că telefoanele vor avea destule trăsături noi, dar nimic inovator, pentru că informațiile arată că vor încorpora funcții pe care alte device-uri, inclusiv cele de buget, le au deja.
Telefoanele Apple au devenit, în ultimii ani, faimoase mai puțin pentru tehnologiile lor de ultimă oră și mai mult pentru branding-ul de top, performanța excelentă și construcția premium. Așadar nu este chiar o surpriză faptul că „noile” funcții pe care compania le va implementa pe seria iPhone 12 sunt, de fapt, unele care există deja pe piață.
Secretul gigantului a fost exact acesta: preluarea tehnologiilor implementate deja de alte companii și rafinarea lor pentru o utilizare ușoară și fluidă. Unul dintre cele mai mediatizate zvonuri când vine vorba de iPhone 12 este acela că ar putea fi un device compatibil 5G sau că ar putea avea cel puțin o astfel de variantă. Sigur că e o veste bună pentru fanii companiei care vor să aibă acces la această tehnologie, dar până la acea dată primele telefoane 5G vor aniversa deja un an și jumătate de la lansare și, probabil, vor ajunge în categoriile mid-range și de buget.
Temporizarea s-ar putea să nu fie, totuși, una nefericită, dat fiind faptul că, până atunci, rețelele 5G vor căpăta mai multă popularitate în întreaga lume, iar Apple ar putea veni ca un reprezentant al noii generații de smartphone-uri ce oferă conectivitate extinsă. Într-un alt capitol, raportul detaliază ideea că gigantul ar putea lansa patru modele de iPhone, inclusiv o alternativă de buget, adică ceva cu adevărat accesibil, departe de prețul pentru care s-a vândut iPhone XR.
Tactica are sens, dar este deja una comună în industrie, dat fiind faptul că majoritatea companiilor au promovat și alternative mai ieftine ale smartphone-urilor de top. (sursa: yoda.ro)