Test „în familie” pentru alb-albaştri

0
321

Ultima verificare pentru Universitatea Craiova înaintea startului în noul sezon a fost un joc-şcoală între componenţii lotului, conducerea neizbutind să programeze un amical

craiovaGigi Mulţescu a anunţat un amical pentru ultimul week-end înaintea startului campionatului, dar n-a avut parte de el, aşa că şi-a împărţit lotul în două şi a încins un joc-şcoală pe terenul de la Aeroport. De o „încălzire” pentru noul sezon au beneficiat şi cei doi arbitri craioveni care vor fluiera în primul eşalon, Sebastian Colţescu şi Cătălin Găman, fiecare arbitrând câte o repriză.

Echipa „Albilor” a fost în mare parte şi cea care va începe partida de vineri, cu Pandurii, cu excepţia portarului Calancea, care a fost trimis la „Albaştri” pentru a avea mai mult de lucru. Pentru „Albi” au evoluat: Vlad – Briceag, Popov, Acka, Vătăjelu – Mateiu, Zlatinski – Bancu, Băluţă, Ivan – Măzărache. La „Albaştri” au jucat: Calancea – Vlădoiu, Dumitraş, Kay, Petre – Madson, Ciocoteală – Manea, Nuno Rocha, Surugiu – Rambe.

După pauză echipele s-au amestecat, iar ultima achiziţie, atacantul din Capul Verde, Rambe, a făcut rocada cu Măzărache. Dacă prima repriză a fost fără goluri, după pauză s-a înregistrat un „7 plus”, „Albii” câştigând cu 5-2, goluri Ivan (2), Rocha, Bancu şi Rambe, respectiv Manea şi Surugiu. De astăzi, juveţii intră pe ultima sută de metri cu pregătirea noului sezon pentru partida de vineri, ora 21, de la Severin, cu Pandurii Târgu Jiu.

Pandurii a câştigat amicalul disputat la Vâlcea

Pandurii au fost cei care le-au “furat” amicalul precompetiţional jucătorilor Craiovei. Astfel, conducerea echipei din Bănie avea două variante pentru ultimul joc de verificare: Pandurii, în cazul în care cele două echipe nu s-ar fi întâlnit în primele etape ale campionatului, şi CSM Rm. Vâlcea, echipa antrenată de Jerry Gane. Numai că oficialii celor de la Pandurii au fost mai abili decât cei ai Craiovei şi au aranjat să întâlnească Vâlcea într-o partidă amicală disputată sâmbătă în Zăvoi. Gorjenii s-au impus cu 2-0, prin  golurile înscrise de Pârcălabu şi Hora, în primele minute de joc. Petre Grigoraş a folosit formula: Stanca (min. 68 Lazar) – Unguruşan (min.68 Pleaşcă) – Vasiljevic, Bunoza, Acsinte (min. 68 Grecu) – Răuţă, Voiculeţ (min. 46 Piţian) –  Pârcălabu (min.68 Val. Munteanu), Nistor (min. 68 Armiche), Herea (min. 46 Trifu) –  Hora(min. 68 Traore). Mijlocaşul de 20 de ani Adelin Pârcălabu este surpriza lui Grigoraş din perioada de pregătire, după cele două goluri marcate în amicalul cu Steaua Roşie Belgrad el punctând şi în jocul de la Vâlcea. Ambele goluri marcate de gorjeni au fost încasate de portarul Laurenţiu Popescu, împrumutat de Universitatea la formaţia lui Gane, la fel ca şi mijlocaşul Stephan Drăghici, care a evoluat în partea secundă. Titular la Vâlcea a fost şi fostul golgheter al Craiovei, Florin Costea.