Arestat pentru că a înşelat mai mulţi doljeni

0
163

Un tânăr de 23 de ani, din judeţul Călăraşi, a fost arestat preventiv pe 29 de zile, în cursul zilei de ieri, fiind suspectat că a înşelat opt doljeni cu sume cuprinse între 300 şi 1.200 lei.

Reprezentanţii IPJ Dolj au anunţat că, în cursul zilei de marţi, a fost reţinut şi introdus în arestul IPJ Dolj Cătălin Daniel Munteanu, de 23 de ani, din comuna Crivăţ, judeţul Călăraşi, suspectat de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată.

„În fapt, s-a reţinut faptul că, în perioada decembrie 2010 – februarie 2013, învinuitul, prezentându-se sub o falsă identitate şi în mod nereal ca reprezentant al mai multor societăţi comerciale a indus în eroare opt persoane din judeţul Dolj, sub promisiunea medierii unor contracte de muncă, bine remunerate, în Italia şi Germania, serviciu pentru care a solicitat, cu titlu de comision, sume de bani cuprinse între 300 şi 1.200 de lei”, ne-a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Din cercetările poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Dolj s-a stabilit că Munteanu, cu ajutorul lui Ovidiu Michiu, de 23 de ani, tot din comuna Crivăţ, sub o falsă identitate, au deschis un cont la o unitate bancară din municipiul Braşov,  unde  părţile  vătămate  virau  sumele  de bani  percepute drept comision. Prin extinderea cercetărilor, poliţiştii au mai stabilit că, în perioada iunie-iulie 2013, învinuitul a mai indus în eroare alte 14 persoane din întreaga ţară, persoane ce au virat în contul bancar deschis în Braşov sume cuprinse între  80 şi 300 de lei”, au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

Ieri după-amiază, Cătălin Daniel Munteanu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, cercetările fiind continuate în acest dosar.