MAI a înfiinţat o Comisie de Transparenţă care să “vegheze” referendumul

0
336

Conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) a hotărât să înfiinţeze, cu ocazia referendumului pentru demiterea preşedintelui, din 29 iulie a.c., o Comisie de Transparenţă, din care să facă parte reprezentanţi ai ONG-urilor şi ai mass-media.

“În acest sens, pentru asigurarea unei transparenţe totale a acţiunilor desfăşurate de lucrătorii MAI, în perioada campaniei pentru referendum şi în ziua referendumului, instituţia noastră a decis să înfiinţeze o Comisie de Transparenţă, formată din reprezentanţi ai ONG-urilor şi ai mass-media care să poată participa, în calitate de observatori, la aceste activităţi”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului.

Conform sursei, Comisia de Transparenţă va funcţiona atât la nivel central, cât şi judeţean, iar reprezentanţii acreditaţi vor avea posibilitatea de a asista la o serie de activităţi desfăşurate de lucrătorii MAI, precum: monitorizarea filtrelor rutiere organizate pentru descurajarea turismului electoral; asigurarea pazei şi a transportului buletinelor de vot sau luarea în pază a secţiilor de votare. De asemenea, reprezentaţii ONG-urilor şi ai mass-media care vor face parte din această Comisie vor putea participa, în calitate de parteneri/voluntari, la desfăşurarea Campaniei de informare şi prevenire organizată de MAI sub sloganul “Votează legal – Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”.

De altfel, astăzi, la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor, are loc o primă întâlnire cu reprezentanţii acreditaţi, pentru a discuta modalităţile concrete de participare în cadrul Comisiei. Lucrările Comisiei vor fi prezidate de şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, chestor principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea, se mai arată în informarea transmisă de MAI.