A demarat licitaţia pentru programul “Cornul şi laptele “

0
254

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj pe probleme economice, Laurenţiu Ivanovici, a anunţat, ieri, că licitaţia pentru achiziţionarea de produse în cadrul programului “Cornul şi laptele” se va face separat în acest an, pentru fiecare sortiment în parte. La acest capitol, s-a alocat o sumă de 13.134.733,48 lei plus TVA, preţul produselor lactate fiind de 0,82 lei plus TVA, în timp ce preţul produselor de panificaţie este de 0,35 lei +TVA. Conform normelor, produselor lactate trebuie prezentate în ambalaje de 200 ml, iar produsele de panificaţie trebuie să aibă o greutate de 80 grame fiecare.

“Ieri a demarat procedura de licitaţie pentru achiziţionarea celor două produse. Deschiderea ofertelor se va face, cel mai probabil, la sfârşitul lunii august, pentru a avea timp să fim pregătiţi de începerea noului an şcolar 2012-2013. Dorim lapte pasteurizat pentru preşcolari şi pentru şcolarii de clasele I-VIII, nu lapte tratat, ca anul şcolar trecut, când avea termen de valabilitate şapte zile, şi de multe ori eram la limită cu livrările, mai ales în localităţile care sunt la distanţe mai mari de 50 de kilometri de Craiova”, a declarat Laurenţiu Ivanovici, vicepreşedinte la Consiliului Judeţean Dolj. În ceea ce priveşte numărul de beneficiari, în anul şcolar 2012-2013 acesta ajunge la 63.307 preşcolari, la grădiniţele cu program scurt, de 4 ore, şi şcolarii din clasele I – a VIII-a, cu aproximativ 2.000 mai puţini decât anul trecut.

Consiliul Judeţean Dolj a cerut primăriilor să aducă la cunoştinţă starea frigiderelor cu care sunt dotate şcolile. “În anul 2003 şcolile au primit frigidere pentru depozitarea laptelui şi este de datoria primăriilor să se asigure că sunt în stare de bună funcţionare”, a mai spus Ivanovici.