Acţionarul majoritar al ALRO va scoate la vânzare acţiuni ale producătorului de aluminiu din Slatina

0
300

Producătorul de aluminiu ALRO a anunţat luni, într-un raport, că acţionarul său majoritar – Vimetco NV şi Conef SA – intenţionează să lanseze o ofertă publică de vânzare pentru acţiunile companiei din Slatina, fără să precizeze mărimea pachetului ce va fi scos la vânzare.

Vimetco NV deţine, în prezent, 84,2% din acţiunile ALRO. Potrivit raportului, acţionarii vânzători intenţionează să ofere acţiuni ALRO „către investitorii instituţionali şi investitorii de retail din România, dar şi investitorilor eligibili din afara României”.

„Compania, împreună cu filialele sale (Grupul), reprezintă unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integraţi pe verticală din Europa după capacitatea de producţie, cu operaţiuni în toate segmentele semnificative ale producţiei de aluminiu. Grupul este format din divizii upstream şi downstream, de la activităţi care includ exploatarea şi rafinarea materiilor prime, până la producţia şi vânzarea de produse din aluminiu primar şi procesat, care cuprind produse laminate plate (PLP) şi produse extrudate”, arată documentul citat.