Traian Basescu, replici DURE cu Pavel Abraham. “Ştiu cine e BĂTRÂNUL de la BUCUREŞTI”

0
86

traian_basescu_65329500Traian Băsescu a anunţat, vineri, în direct şi exclusiv la România TV, că îş va acţiona în justiţie pe Eugen Iacobescu, procurorul care a instrumentat iniţial dosarul lui Mircea Băsescu, condamnat definitiv, joi, la patru ani de închisoare cu executare. Fostul preşedinte a mai spus că ştie cine este “Bătrânul de la Bucureşti”, personaj-cheie în dosar.

Traian Băsescu şi Pavel Abraham, avocatul familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, au avut un schimb dur de replici, vineri, în direct la România TV. Scandalul a plecat după acuze simultane. Băsescu acuză că există documente în dosarul condamnării fratelui său, Mircea Băsescu, conform cărora Dan Voiculescu ar fi oferit 1.000.000 de dolari, prin intermediul lui Abraham, celor din clanul lui Bercea Mondial pentru a face declaraţii împotriva sa.

“Sunteţi diabolic, obraznic. Nu vă e ruşine, domule preşedinte? Spune familia Anghel de un milion despre mine? Ce să fac cu milionul? Sunteţi de o obrăznicie şi un tupeu extraordinare. Dânsul e femeie! Acest om minte cu neruşinare”, a spus Pavel Abraham.

“Există o declaraţie la dosar că Pavel Abraham va da un milion de dolari, din partea lui Dan Voiculescu, celor din familia lui Bercea ca să declare împotriva mea şi a fratelui meu. Eu ştiu cine e “Bătrânul de la apă”. Acesta se numeşte Geamănu”, a replicat Traian Băsescu.

 

“Aveţi stenograme. Puneţi-l pe Turcescu să spună. L-a pus pe Turcescu să mă facă securist”, a continuat Abraham, contrat de Băsescu: “Păi, sunteţi securist!”.

Traian Băsescu a mai precizat că îl va da în judecată pe Eugen Iacobescu. Acesta a afirmat la Antena 3 că suspectează faptul că Izaura Anghel a făcut o înţelegere cu procurorii să nu mai vorbescă decât despre 600.000 de euro şi nu şi despre alte 2.000.000 de euro care s-ar fi dat în acest caz de către membri familiei Anghel. Iacobescu îşi bazează afirmaţia pe anumite interceptări la care a avut acces în perioda în care a anchetat cazul Mircea Băsescu – Bercea Mondial.

“Sunt două convorbiri purtate de două persoane în care se spune că banii au ajuns la preşedinte. Nu pot spun dacă e vorba de Traian Băsescu sau de un alt preşedinte. Vorbesc că 500.000 de euro au ajuns la preşedinte. Sunt două persoane care vorbesc despre Bercea Mondial că banii au ajuns la Bătrânul de la Bucureşti“, a spus Eugen Iacobescu.

“Eu cred că această declaraţie trebuie să genereze o anchetă imediată la SRI, la Parchet, să vedem de ce aceste stenograme nu sunt la dosar… dacă au fost ascunse, este un lucru extrem de grav. Cu certitudine voi folosi înregistrarea aceasta şi îl voi da în judecată pe Iacobescu dacă îşi menţine afirmatia, nu, daca nu îşi probează afirmaţia! Va trebui să vină în instanţă să probeze… Aici apare un lucru extrem de grav şi anume că ar fi existat stenograme sustrase din dosar, ceea ce este mai grav decât o eventuală calomonie a procurorului Iacobescu”, a spus Traian Băsescu la România TV.

Sursa: Romania TV