Robert Turcescu, la Craiova : “Nu am venit să fac o vânătoare de vrăjitoare sau un insectar politic…e clar, ceva nu a mers”

0
75

 

robertRobert Turcescu, vicepreşedintele PMP, prezent astăzi la Craiova, a precizat că fostul preşedinte al României Traian Băsescu se va implica direct în numirea unui nou preşedinte, care să conducă filiala PMP Dolj. După o analiză la rece făcută la Capitală, concluzia a fost următoarea : rezultate mai puţin mulţumitoare, dar pline de speranţe… Robert Turcescu a vorbit şi despre colegul său de partid, Gelu Vişancare nu mai are şi nici nu va mai avea vreun rol în organizaţia judeţeană, acesta fiind însărcinat cu alte îndatoriri la nivelul PMP. Turcescu spune nu este vorba de o promovare, ci mai degrabă… de o “cădere în sus”.   

Turcescu îşi motivează prezenţa la Craiova prin faptul că a vrut să-i asigure pe colegii din filiala PMP Dolj, că vor avea o clarificare, o rezolvare legată de conducerea filialei până la finalul săptămânii viitoare când va fi numită o conducere interimară, cu asumarea acestei conduceri la nivelul cel mai înalt al conducerii partidului. “Preşedinteţe Traian Băsescu este foate atent şi va fi foarte atent la ceea ce s-a întâmplat şi se întâmplă cu PMP Dolj. Considerăm că în acest moment este foarte importantă consolidarea acestei organizaţii şi restabilirea unui punct de echilibru la nivelul PMP Dolj şi a organizaţiilor la nivelul municipiului Craiova şi desemnarea unui preşedinte la nivelul organizaţiei municipal. Din punctul nostru de vedere, va fi foarte mare nevoie de PMP la nivelul judetului Dolj, din multe motive. Evident, cel mai important fiind acela legat de faptul ca majoritatea PSD-PNL în consiliile locale şi în consiliul judeţean este una mare şi atunci este nevoie de un echilibru. Locuitorii judetului Dolj au nevoie de o forţă de opoziţie puternică, care să contrabalanseze polul de putere pe care-l are PSD în acest moment la nivelul judeţului Dolj. Ideea de bază a acestei abordări este aceea că s-a muncit la nivelul judeţului Dolj, dar că evident a existat un management politic mai puţin performant, poate chiar inexistent în anumite zone, iar aceasta nu este o sarcină sau o vină pe care să şi-o asume membrii PMP Dolj, ci evident o asumare de responsabilitate a celor care au condus unele dintre organizaţii din judeţ”, a mai spus Turcescu.

Vicepreşedintele PMP a subliniat faptul că perpectiva pe care o propune Bucureştiul în acest moment este cea a paşilor înainte. “Nu ne putem cantona în permanenţă de dispute sau de ceea ce s-a întâmplat în trecut. Nu mai avem timp să declanşăm o permanentă vânătoare de vrăjitoare pentru că avem de dat un examen în toamnă, la alegerile parlamentare. Aşa că cu o nouă conducere, interimară până la congresul din toamnă, PMP Dolj merge înainte. Mă voi implica direct alături de noua conducere a PMP Dolj pentru a stabiliza situaţia şi vom conduce în continuare alături de cei care astăzi au fost de acord să continuăm proiectul politic pe care şi ni l-am asumat cu mai mult timp în urmă. Nu am venit să facem o vânătoare de vrăjitoare sau un insectar politic. Este clar că lucrurile nu au funcţionat aşa cum ar fi trebuit să funcţioneze. Dar vorbim de un partid în plină formare, este un partid politic care a performat în aceste alegeri locale pentru că avem peste 1370 de consilieri locali. Numai cine nu a făcut parte dintr-un partid politic, numai cine nu a reuşit să creeze o nouă structură politică nu va înţelege că numai după un an şi jumătate de existenţă a unei formaţiuni, acesta este un rezultat, nu neapărat mulţumitor… dar dătător de speranţe”, a conchis Robert Turcescu.

MARGA BULUGEAN