ABA Jiu a continuat evenimentele dedicate sărbătoririi Zilei Dunării

0
95

Tema propusă pentru acest an este “Fii activ!”, având în vedere că implicarea activă şi contribuţia fiecăruia la protejarea resurselor de apă conduc la dezvoltarea economică şi socială a regiunii dunărene. Plecând de la această idee, specialiştii Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Jiu au susţinut, în aceste zile, lecţii de conştientizare şi educare în două din unităţile de învăţământ din Craiova: Grădiniţa „Nicolae Romanescu” şi Şcoala nr. 21 „Gheorghe Ţiţeica”.aba jiu 1

După ce le-au fost prezentate câteva date principale despre fluviul Dunărea – de unde izvorăşte, prin câte ţări trece şi câte capitale traversează – şcolarii au aflat că, Ziua Internaţională a Dunării a fost stabilită pe data de 29 iunie, fiind  sărbătorită pentru prima dată de ICPDR în 2004, pentru a sublinia a 10-a aniversare a semnării Convenţiei privind protecţia fluviului Dunărea. Prin efortul comun al diferitelor organizaţii, celebrarea fluviului în bazinul Dunării a devenit un eveniment anual.

Elevii şcolilor amintite au înţeles că, rolul vital pe care Dunărea şi afluenţii săi îl joacă în viaţa oamenilor este foarte important: furnizarea de apă, alimente, energie, recreere şi mijloace de existenţă. Şi pentru a-şi aduce contribuţia la desfăşurarea acestui eveniment internaţional, copiii au desenat în cadrul unui atelier de lucru diferite imagini sau aspecte cu bătrânul fluviu, după imaginaţia fiecăruia.aba jiu

Luna iunie este dedicată fluviului Dunărea

          Pentru răbdarea şi efortul lor,  elevii celor două unităţi de învăţământ au fost răsplătiţi de către specialiştii ABA Jiu cu o sticlă de suc fiecare, o trăistuţă, şepcuţă, puzzle sau tricou.

În acest an, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor împreună cu  Apele Române au declarat luna iunie, „Luna Dunării”. Astfel, acţiunile realizate în aceste zile au făcut parte din evenimentele pe care ABA Jiu şi-a propus să le desfăşoare în această lună, acestora urmându-le în perioada imediat următoare activităţi sportive şi de recreere în Grădina Botanică din Craiova, şedinţa Comitetului de Bazin Jiu-Dunăre la SGA Mehedinţi, lista încheindu-se cu un exerciţiu simulare de intervenţie şi prevenire a inundaţiilor pe Dunăre, la Bechet, chiar pe 29 Iunie.