Şase doljeni reţinuţi în urma descinderilor la traficanţi de droguri

0
357

Şase persoane au fost reţinute în urma celor 33 de descinderi de marţi la suspecţi de trafic de droguri de risc din judeţul Dolj. La percheziţii oamenii legii au descoperit droguri de risc, un pistol cu bile, muniţie, telefoane mobile şi laptop-uri, care au fost ridicate în vederea cercetărilor. Aseară, cei şase suspecţi au fost prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Reamintim că, marţi dimineaţă, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au făcut 33 percheziţii domiciliare pe raza pe raza judeţului Dolj, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în traficul de droguri de risc. Potrivit unui comunicat al DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, „în cauză există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2015, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, membrii grupului infracţional, format din 23 de persoane, au obţinut,  prin intermediul unor colete poştale din Spania, cantităţi importante de droguri de risc şi substanţe din categoria etnobotanice. Ulterior, membrii grupului au comercializat drogurile de risc către diferiţi consumatori de pe raza municipiului Dolj, contra unei sume de 10 lei/pliculeţ de 0,1-0.2 grame”.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare, majoritatea făcute în Craiova, oamenii legii au găsit şi ridicat fragmente vegetale, seminţe de cannabis, rezină de cannabis, 21 de telefoane mobile, o tabletă, 3 laptop-uri, 16 cartele SIM, 3 hard-disk-uri, un pistol cu bile, 27 de cartuşe pentru armă de vânătoare, 32 de capse percutante şi 207 bile din plastic, pentru pistol, urmând să fie făcute verificări pentru a se stabili dacă arma şi muniţie erau deţinute legal. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, Gorj şi Mehedinţi, precum şi cu ofiţeri de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj şi cu sprijinul Jandarmeriei Române.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au fost aduşi pentru audieri mai mulţi membri ai grupării, la final procurorul de caz dispunând reţinerea, pentru 24 de ore, a şase persoane. Este vorba despre Mihnea Mircea Stîrcu, Răzvan Florin Măciucă, Virgil Alexandru Zidaru, Laurenţiu Marius Sandu, Sandu Olteanu şi Jean Bogdan Gheorghiţă. Cu toţii au fost prezentaţi aseară Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.