Preşedintele CJ Gorj, despre incompatibilitate: A fost o omisiune în completarea declaraţiei de avere, voi contesta decizia ANI

0
86

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, a declarat, ieri, referitor la decizia ANI privind incompatibilitatea, că a fost vorba despre o omisiune în completarea declaraţiei de avere privind veniturile din anul 2013, fiind vorba despre o sumă în valoare de 800 de lei rezultată din contractele încheiate cu Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic, respectiv Inspectoratul Şcolar Gorj.

Ion Călinoiu a afirmat că nu a fost înştiinţat în mod oficial în momentul începerii cercetărilor în cazul său şi nici nu i s-a cerut un punct de vedere referitor la situaţia respectivă. “Nu am fost înştiinţat în mod oficial nici în momentul când a început cercetarea, nu mi s-a solicitat niciun punct de vedere vizavi de această acuză. Am luat la cunoştinţă şi nu sunt surprins. Este vorba de o sumă de 800 lei pe care i-am obţinut în calitate de expert într-un proiect în parteneriat cu o instituţie abilitată pe lângă ISJ de promovare a parteneriatului social pentru susţinerea şi dezvoltarea învăţământului tehnic. Pentru ANI este o valorificare a potenţialului său de activitate şi verificare, dar eu consider că această omisiune de declarare a venitului din 2013 îmi aparţine şi o voi justifica. Este vorba de un venit pe termen scurt, am primit banii pe card, a fost o simplă omisiune. A fost vorba de un proiect de doar câteva luni, în rest nu am avut altceva decât venitul soţiei şi al meu”, a spus Ion Călinoiu.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor, precum şi săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii în formă continuată de către preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu.

Potrivit unui comunicat al ANI, Ion Călinoiu s-a aflat în stare de incompatibilitate întrucât a deţinut simultan cu funcţia de preşedinte al CJ Gorj următoarele calităţi: expert pe termen scurt în cadrul Centrului Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic, în perioada 1 septembrie –  15 decembrie 2012; expert pe termen scurt – expert comitetul local de dezvoltare a parteneriatului social/expert consorţiul regional Sud-Vest Oltenia la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, în perioada 1 iunie – 31 iulie 2013.