„Cupa Ilie Balaci”, la ediţia a 9-a / Balaci: „La anul îmi fac echipă să joc din nou la Obedeanu”

0
477

A noua ediţie a Cupei Ilie Balaci se desfăşoară astăzi la Şcoala Obedeanu, la care a învăţat marele fotbalist al Ştiinţei. De la 9 dimineaţa se dispută meciurile Şcoala Obedeanu – Şcoala Dioşti şi Şcoala Nicolae Bălcescu – Liceul de Artă Marin Sorescu, iar apoi finala mică şi finala mare. Ca de obicei, Ilie Balaci a fost invitatul de onoare la conferinţa de presă care a prefaţat competiţia devenită deja tradiţională la începutul verii.

 „Ilie Balaci este un brand al Craiovei, o sursă de mai bine, în fiecare an avem ce învăţa de la el. La anul, la ediţia a zecea, îl aşteptăm să îşi facă echipă şi mai joace încă o dată pe terenul de la Obedeanu” a declarat inspectorul şcolar Alin Vancea.

„Mi-ar plăcea să joc din nou la Obedeanu cu echipa pe care o aveam pe vremuri şi în care mai erau fraţii Boldici, Victor Piţurcă şi Viorel Călin. Mă simt onorat că o competiţie care are o tradiţie de nouă ani îmi poartă numele, mă simt dator acestei şcoli, unde m-am format. Nu s-au schimbat multe de atunci, poate doar terenul de fotbal, care este aşezat altfel. Îmi pare rău că nu joacă la Universitatea niciun fotbalist care s-a remarcat prima dată la competiţia de la Obedeanu” a spus „Minunea Blondă”.

Ilie Balaci despre…

…Tradiţia fotbalistică în familia sa: „Nepotul meu era mult mai bun ca Ianis Hagi când era junior, dar nu i-a plăcut fotbalul. I-au plăcut chitara, actoria. Adevărul e că şi mie, după câte spoturi am făcut în ultime perioadă, îmi spune soţia Brad Pitt”

…centrele de copii şi juniori: „Fotbalul a devenit un sport pentru bogaţi. Tata nu şi-ar fi permis acum să mă trimită la fotbal din salariul pe care-l avea. Acum poţi să fii obez, te primesc la selecţie dacă ai bani. Nu vă întrebaţi de ce nu mai apar jucători de 16-17 ani? Pentru că se fac 3 antrenamente pe săptămână, noi făceam câte 2 pe zi”

…viitorul fotbalistic al Craiovei: „Sunt sceptic în privinţa apariţiei unei noi mari echipe la Craiova. E nevoie de bani, altfel nu se mai poate”

….CS Universitatea Craiova: „Ca să fie iubită, trebuie să readucă acasă copiii Craiovei: Roman, Buleică, Mitriţă şi alţii. S-a întunecat rău fotbalul de aici, cu Rocha, Kay şi Acka. Doar Băluţă şi Bancu sunt de prin zonă. Să căutăm între Olt şi Jiu, aici sunt fotbaliştii de rasă!”

…plecarea lui Brandan: „E jucător bun, dar atât, nu are rost să plângem după el”

…echipa naţională: „Mai poţi să comentezi ceva de rău când am ajuns pe locul 7 sau 9 în lume? După cum au jucat cu Irlanda de Nord, ar avea probleme să bată şi echipa din Dioşti”

…noul sistem de disputare al Ligii I: „E bine doar că vedem de 4 ori meciurile directe între Craiova, Steaua, Dinamo şi Petrolul, pentru că la alte echipe nu sunt suporteri la meciuri”

…strategia finanţatorilor din fotbal: „N-ar trebui să mai ofere prime mai mari ca salariile. Să se aşeze toţi la o masă şi să convină că nu-i mai interesează rezultatele, doar spectacolul. Atunci vor aduce lumea la stadion”

…eşecurile antrenorilor români în ţările arabe: „Piţurcă a avut un program extrem de greu, când a ajuns el au început derby-urile. Reghe a avut noroc la Steaua că nu mişca nimeni în front în faţa patronului, la arabi sunt 50 de prinţi care au câte o părere sau câte un jucător favorit”

…revenirea în fotbalul românesc: „Nu am primit oferte de a antrena nici măcar în Liga a III-a. S-a creat un circuit deja, sunt antrenori fără vreo performanţă pe care se bat cluburi puternice, unii care antrenează 3-4 echipe pe an, alţii au retrogradat şi sunt la mare căutare. Oricum, nu ştiu dacă m-aş adapta în fotbalul românesc, trebuie să ai şi telefonul şi încărcătorul pe bancă. Nu ştii dacă îţi iei salariul, dacă echipa intră în insolvenţă, n-aş putea să antrenez în stresul acesta. Dacă nu erau banii din drepurile TV era vai şi amar de fotbalul românesc”

…oferta lui Mititelu de a prelua CSU Craiova: „E doar o bombă de presă. M-aş bucura ca Mititelu să facă vreo ofertă cuiva, ar însemna că ar fi făcut rost de bani”