Lotul Craiovei prinde contur

1
228

Pleşan, Curelea, Valskis şi cei doi jucători din Capul Verde, Kay şi Nuno Rocha, sunt sub comanda lui Jerry Gane

Dacă la reunire Ionel Gane a avut la dispoziţie 19 jucători, lotul Craiovei se lărgeşte la fiecare şedinţă de pregătire. Astfel, Curelea şi Valskis au fost prezenţi la antrenamentul desfăşurat ieri dimineaţă pe terenul „Zoltan Criş an”. Costin  Curelea a marcat 10 goluri în sezonul trecut, fiind golgheterul echipei, el ajungând la o înţelegere cu conducerea clubului pentru prelungirea contractului. Lituanianul Nerijus Valskis a înscris de 2 ori, el fiind unul dintre cei vizaţi pentru transferul sau cel puţin împrumutul la o altă echipă. Cei doi jucători din Capul Verde, Kay şi Nuno Rocha, au ajuns în Bănie, fiind prezenţi antrenamentul de după-amiază. De asemenea, conducerea Universităţii Craiova a ajuns la un acord cu Mihăiţă Pleşan în privinţa prelungirii contractului. „Suntem gata pentru luptă. Avem un program bine structurat, pe care l-am conceput împreună cu conducerea clubului. Vom rămâne până pe data de 24 iunie în Craiova, iar după aceea vom face deplasarea în Austria. Mai suntem în discuţii şi cu alţi jucători, unii din România, alţii din străinătate. Sper ca până duminică să completăm lotul în proporţie de 90%. Aş vrea ca lotul să fie de 26 de jucători. Strategia noastră este să formăm o echipă şi să terminăm în prima jumătate a c lasamentului. Vrem o echipă competitivă ’i să avem evoluii bune. Va fi o luptă grea în acest sezon, retrogradează mai multe echipe, a’a că trebuie să fim foarte atenţi. Am stabilit cantonamentul, în Slovenia, la graniţa cu Austria şi aşteptăm confirmarea pentru cele patru, cinci jocuri amicale” a declarat Gane.

Vătăjelu: „Ne propunem mai mult decât evitarea retrogradării”

Căpitanul Craiovei din ultimul meci al sezonului trecut, Bogdan Vătăjelu, are încredere că echipa va avea o comportare bună în primul eşalon.”Aşteptam reunirea, chiar dacă am avut o vac anţă foarte scurtă. Trebuie să ne pregătim foarte bine, avem o lună până la primul joc oficial, în Cupa Ligii. Salvarea de la retrogradare nu e un obiectiv. Dacă te bai pentru asta, mai bine nu mai joci fotbal. Noi tindem cât mai sus. E foarte greu pentru primul an să ţintim Liga Europa. E unul dintre cele mai frumoase lucruri pentru un jucător să fie căpitanul echipei, dar nu cred că se va pune problema. Mi-ar plăcea să mai port banderola, dar sunt şi ali jucători care ar merita banderola. Îmi pare rău de colegii care au plecat, pentru că ei au contribuit la promovare şi meritau şansa să joace în Liga I. Nu am fost dezamăgit că nu am debutat la naţională. Mă bucur că am fost acolo şi sper să nu fie ultima experienţă“ a spus fundaşul de 21 de ani care s-a aflat în lotul lui Piţurcă pentru turneul de pregătire din Elveţia. Dintre foştii jucători ai Sportului, doar Ferfelea şi Curelea au fost păstraţi, Varga şi Patriche neintrând în calcule pentru Liga I. Ultimul se pregăteşte sub comanda lui Jerry Gane, dar nu va rămâne. Ferfelea spune că după achiziţiile făcute, echipa nu va avea probleme să evite cele 6 loc uri retrogradabile, mijlocaş ul luând în calcul chiar participarea în cupele europene, prin Cupa Ligii sau Cupa României. „Având în vedere că s-au adus mulţi jucători de valoare, salvarea de la retrogradare e uşor de îndeplinit, dar ne dorim mult mai mult. Putem fi caFC Botoşani în sezonul trecut,
care a terminat pe locul opt. Nu-i cunoşteam pe jucătorii noi, dar acum sper s ă fim o familie, să avem o relaţie bună şi rezultate pozitive. E posibil orice, chiar şi Europa League. Dar este destul de greu ca o echipă nou promovată să termine pe primele patru locuri. În schimb, putem ataca, sper exemplu, Cupa Ligii sau Cupa României şi acolo drumul este mai
scurt”, a spus Ferfelea.

Forma Joma va asigura echipamentul

După promovarea în prima ligă, Universitatea Craiova a decis şi schimbarea echipamentului. Astfel, în noul sezon competiţional, albalbaştrii vor purta echipament produs de firma spaniolă Joma. Între echipele cunoscute care au parteneriat cu Joma se numără Valencia, Fiorentina şi Standard Liege. Joma Sport este prezentă şi la Mondialul din Brazilia, naţionala Hondurasului fiind echipată de firma spaniolă. Prezentarea oficială a noului echipament al Universităţii va avea loc sâmbătă, 21 iunie, ora 12, la stadionul „Ion Oblemenco“, într-o conferinţă de presă la care vor participa jucătorii noi ai echipei.

Precup este mulţumit de ce a realizat la Craiova

După o colaborare de un an, reprezentanţii de la CS Universitatea Craiova au decis să nu îi mai prelungească contractul jucătorului Gabriel Precup. Mijlocaş ul central de 28 de ani, născut la Scorniceşti, Gabriel Precup a semnat în vara anului trecut o înţelegere valabilă un sezon cu CS Universitatea Craiova. Precup susţine c ă a petrec ut o perioadă frumoasă în Bănie, trecându-şi în palmares cea de-a doua promovare din carieră. În 2010, Gabriel Precup a fost unul dintre artizanii promovării în eşalonul secund cu Alro Slatina. „Cei de la Universitatea au dec is să nu îmi mai prelungească contractul, dar pot spune că am trăit o experienţă plăcută la Craiova. Mă bucur că am promovat în Liga 1. Am evoluat 20 de meciuri pentru Universitatea Craiova, din care zece am fost titular. Concurenţa a fost foarte mare, eu sunt mulţumit. Nu am nicio ofertă până la acest moment, aştept. Oricum mai am contract c u Universitatea Craiova până pe 30 iunie”, a dec larat pentru gazetanouă.ro, Gabriel Precup.

1 COMENTARIU

  1. lotul e cum e, dar ce facem cu antrenorul? ce perfgormante a realizat gane ca antrenor, sa poata pregati csu?

Comments are closed.