Craiova ratează podiumul, după un nou eşec cu Hagi

0
242

Universitatea Craiova – Viitorul 1-2

Au marcat: Martic 16 / Mihăilă 71 – autogol, Drăguş 90+3.

Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 15.000.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 6 – Martic 7, Acka 6, Tiago Ferreira 5, Bancu 6 – Mateiu 5, Fedele 6 (76 Donkor), Cicâldău 6 – Bărbuț 6, A. Cristea 5 (46 Fortes), Mihăilă 6 (87 Baicu). Antrenor: Corneliu Papură. Rezerve: L. Popescu – Briceag, Drăghici.

Viitorul: Cojocaru – Boboc, Țîru, Ghiță, De Nooijer – Houri, T. Băluță (66 Artean), Vînă (57 Târcoveanu) – I. Hagi, Rivaldinho (81 Mladen), Drăguș. Antrenor: Gheorghe Hagi. Rezerve: Tordai – Ciobanu, Eric, G. Ganea.

Arbitru: Marcel Bîrsan. Asistenți: Radu Ghinguleac, Valentin Avram.

Cartonaş roşu: Tiago Ferreira 73.

Unicul meci care mai conta în ultima etapă a play-off-ului avea miză ultimul loc pe podium şi de Europa League. Craiova era într-o situaţie stranie, depindea şi de o victorie cu Viitorul, iar în lipsa ei, de succesul trupei lui Hagi în finala Cupei României, pentru a ajunge în Europa a treia oară la rând. Echipele se ştiau reciproc în detaliu, din cele 4 meciuri directe de anul acesta, 3 câştigate de Viitorul, unul terminat la egalitate. După sfertul „academic” s-a aprins meciul, iar tabela a mişcat-o Martic, omul care a înscris primul gol european al Craiovei după aproape două decenii. Fedele a debutat faza, cu un călcâi inteligent, iar Martic s-a dus din tuşă la finalizare, profitând şi de apatia defensivei lui Hagi. În aşteptarea ripostei, tot gazdele au fost aproape de gol, prin Bărbuţ, care n-a fost însă precis cu stângul. Replica a oferit-o Drăguş, dar ţinta a fost doar Pigliacelli. Mihăilă s-a bucurat puţin pentru golul din finalul primei reprize, fiindcă plecase din ofsaid.

În partea secundă, puştii lui Hagi au confiscat mingea şi au forţat rezultatul. Cu toate acestea, Craiova a fost prejudiciată de un penalty la Mihăilă, acelaşi jucător fiind oprit pentru ofsaid, deşi scăpase spre poartă singur din poziţie regulamentară. Fortes a avut 2-0 în dreptul, lansat de Mihăilă, dar atacantul de culoare nu poate marca în alb-albastru. Înghesuiţi în propriul careu, oltenii n-au rezistat presiunii şi au marcat în propria poartă. Mihăilă a fost cel care l-a învins pe Pigliacelli. După ce nu au reuşit să înscrie în poarta Clujului, deşi au fost invitaţi, alb-albaştrii s-au autosabotat din nou, aşa cum au făcut de multe ori în acest sezon, mai ales prin penalty-urile ratate, rămânând în afara Europei pe mâna lor. Frustrarea a fost enormă în tabăra gazdelor, iar Tiago Ferreira a luat mai devreme drumul vestiarului, fiindcă l-a busculat pe Cojocaru. În prelungiri, Drăguş a dat lovitura de graţie, scăpat singur cu Pigliacelli, iar Viitorul a bătut pentru a patra oară în două luni formaţia din Bănie. Acum doi ani, Craiova i-a înlesnit lui Hagi drumul spre titlu, iar acum se vede deposedată de podium şi locul european de Viitorul. Şi totuşi, oltenii vor fi suporterii lui Hagi peste o săptămână, la finala Cupei.