Închisoare pe viață pentru ucigașul de la Malu Mare

0
344

Claudiu Vasile Stoica, de 38 de ani, din Craiova, consilier juridic la CET II Craiova, cel care l-a ucis, în august, anul trecut, pe malul Jiului, la Malu Mare, pe Ion Lucian Dinulescu, de 42 de ani, a fost condamnat la închisoare pe viață. Hotărârea a fost luată ieri, de judecătorii de la Tribunalul Dolj și nu este definitivă. Instanța a mai dispus ca inculpatul să achite peste 700.000 lei despăgubiri și daune morale rudelor victimei și l-a menținut în arest preventiv. Claudiu Stoica a fost judecat pentru omor calificat – comis cu premeditare şi prin cruzimi –, întrucât victima avea nu mai puţin de 27 de plăgi, pe care i le-a provocat cu un cosor şi un cuţit.

După ce s-a stabilit că a avut discernământ în momentul comiterii faptelor, consilierului juridic de la CET II Craiova, Claudiu Vasile Stoica, de 38 de ani, din Craiova, care l-a ucis, pe malul Jiului, la Malu Mare, cu 27 de lovituri de cosor şi cuţit, pe craioveanul Ion Lucian Dinulescu, a fost condamnat, ieri, de judecătorii de la Tribunalul Dolj, la închisoare pe viață pentru omor calificat și 1 an închisoare pentru furt, cele două pedepse fiind contopite în cea mai grea: „Condamnă pe inculpatul Stoica Vasile Claudiu la pedeapsa principală a detenţiunii pe viaţă pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. (…) Condamnă pe inculpatul Stoica Vasile Claudiu la pedeapsa principală de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt. Contopeşte pedeapsa principală a detenţiunii pe viaţă cu pedeapsa principală de 1 an închisoare, iar în final se aplică pedeapsa detenţiunii pe viaţă”, se arată în hotărârea instanței. În plus, judecătorii craioveni au stabilit că inculpatul trebuie să plătească aproape 730.000 lei despăgubiri și daune morale rudelor victimei, la care se adaugă câte 440 lei lunar celor două fiice minore ale lui Dinulescu, până când acestea vor împlini 18 ani. Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Ucis cu peste 27 de lovituri de cuțit și cosor

Reamintim că trupul victimei, Ion Lucian Dinulescu, de 42 de ani, din Craiova, a fost găsit pe 17 august 2017, seara, pe malul Jiului, în comuna Malu Mare. În urma anchetei, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au stabilit că autorul, Claudiu Vasile Stoica (38 de ani), şi victima, Ion Lucian Dinulescu (42 de ani), ambii din Craiova, se cunoşteau şi erau colegi de serviciu, lucrând în cadrul Complexului Energetic Oltenia, inculpatul – în calitate de consilier juridic –, în timp ce victima era liderul unuia dintre sindicatele acestei unităţi. Autorul a spus că a căutat o ocazie de a se răzbuna, pentru că, din cauza victimei a pierdut o sumă de bani. Mai exact, Dinulescu îl convinsese să cumpere un autoturism cu suma de 2.300 euro, pe care îi spusese că îl va cosmetiza şi îl va vinde în profit, însă, în realitate, el a pierdut atât acea sumă, cat şi altele, în total circa 3.000 de euro. Mai mult, Stoica a luat hotărârea să se răzbune pe Dinulescu şi urmare a faptului că, acesta, într-o noapte din luna iulie 2017, i-a zgâriat elemente ale caroseriei maşinii şi nu a vrut să recunoască niciodată. 

Pe 17 august, dimineaţa, Stoica l-a luat pe Dinulescu cu maşina sa, o Kia Ceed roşie, şi au mers în extravilanul localităţii Malu Mare, pe malul râului Jiu, la pescuit. Dinulescu s-a dezbrăcat de bermude şi tricou lăsându-le în maşină, a luat o undiţă de la Claudiu Vasile Stoica şi s-a apucat de pescuit. Stoica avea în portbagajul maşinii un cuţit de bucătărie, precum şi un cosor, pe care de la început a intenţionat să le folosească. Și-a lovit victima mai întâi cu cosorul, până i s-a rupt coada, apoi a luat cuţitul de pe mal şi a continuat să-l lovească pe Dinulescu până când n-a mai mişcat. Mai mult, când a intenţionat să scape de obiectele victimei, a observat că în portofel este o bancnotă de 200 lei, pe care şi-a însuşit-o, după care a aruncat portofelul. Cu ocazia autopsiei s-a constatat prezenţa a 27 de plăgi, dintre care 10 penetrante în cavitatea toracică şi abdominală.