Peste 52.000 de ţigarete şi 160 de kg. de tutun ridicate în urma descinderilor din Dolj şi alte cinci judeţe la persoane bănuite de producere ilegală de ţigarete

0
75

tutunPeste 52.000 de ţigarete, peste 160 de kg. de tutun şi aparate artizanale utilizate la confecţionarea ţigaretelor, au fost ridicate de poliţiştii din Prahova şi de cei de la Direcţia Operaţiuni Speciale, în urma a 25 de percheziţii la persoane bănuite că ar fi produs şi comercializat ţigarete în afara unui antrepozit fiscal.

La data 17 mai a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al I.P.J. Prahova şi cei ai Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române au efectuat 25 de  percheziţii la persoane bănuite de producerea şi comercializarea de ţigarete în afara unui antrepozit fiscal.

Descinderile au avut loc în judeţele Prahova, Braşov, Sibiu, Dolj, Mureş, Argeş. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 52.707 ţigarete, peste 160 de kg. de tutun şi aparate artizanale utilizate la confecţionarea ţigaretelor. Din cercetări a rezultat că un membru al grupării ar fi achiziţionat tutunul sub formă de frunze de la persoane care se ocupă cu cultivarea tutunului şi ar fi fabricat ţigarete împreună cu alte 4 persoane, domiciliate tot în judeţul Prahova. Ulterior, ţigaretele erau comercializate în special către crescători de animale, care le achiziţionau pentru persoanele care supravegheau animalele. 11 mandate de aducere au fost puse în aplicare, persoanele depistate fiind conduse la audieri. Percheziţiile au fost efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Prahova, precum şi al poliţiştilor de la inspectoratele de poliţie Sibiu, Mureş şi Argeş, în total aproximativ 70 de poliţişti. Totodată, la activitate au participat şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile ,,Matei Basarab” Ploieşti şi reprezentanţii Direcţiei Regionale Vamală.