Președintele Consiliului Județean Dolj a întreprins o vizită pe patru dintre șantierele deschise

0
120
Președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, a întreprins la finele săptămânii trecute, o vizită pe patru dintre șantierele deschise în cadrul “Masterplanului de alimentare cu apă și evacuarea apelor uzate în județul Dolj” . Acesta a mers în comunele Maglavit, Poiana Mare și Piscu Vechi și în satele arondate orașului Calafat, alături de reprezentanți ai Companiei de Apă, constructori și edili locali pentru a vedea stadiul în care se află lucrările.
Pe șantierul din satul Basarabi a discutat cu reprezentanții constructorului despre planul de lucru pe care și l-au asumat și a primit asigurări că până la sfârșitul anului se va finaliza extinderea sistemului de canalizare, adică peste 16 km de rețea nouă, înainte de termenul stabilit conform graficului din proiect. “În următoarea perioadă, același constructor va începe lucrările de aducțiune a apei potabile în satul Hunia, comuna Maglavit. În total, în comună se vor realiza peste 12 km de rețea nouă de alimentare cu apă și peste 32 km de sistem de canalizare. În comuna Poiana Mare, stadiul lucrărilor este satisfăcător, dar ritmul de lucru mai poate fi accelerat. La finalul proiectului, în comună vor exista peste 30 km de rețea nouă de distribuție a apei potabile și aproximativ 20 de km de rețea nouă de canalizare.
La Piscu Vechi se lucrează în această perioadă la sistemul de alimentare cu apă, apoi se va trece la canalizare. Masterplanul presupune extinderea rețelelor actuale cu aproape 18 km de rețea de alimentare cu apă și peste 15 km de canalizare. Investițiile care s-au atras în această zonă pentru racordarea populației la utilități depășesc 35 de milioane de euro. De aceea, Consiliul Județean se va implica activ în susținerea constructorilor pentru ca lucrările să fie finalizate în termen, iar oamenii din zonă să beneficieze de aceste facilități în cel mai scurt timp”, a explicat șeful administrației doljene, într-o postare pe facebook.