„Voluntariatul – Deziderat – Acțiune”, simpozion internaţional la Școala Gimnazială „Nicolae Romanescu”

0
319

Joi, 19 aprilie, de la ora 14.00, Școala Gimnazială „Nicolae Romanescu”, structura Grădinița „Floare de colț”din Craiova, va organiza Simpozionul Internațional „Voluntariatul – Deziderat – Acțiune”, ediția a IV- a.

Simpozionul va cuprinde trei secțiuni: „Voluntari în EUROPA”, „Activitatea de voluntariat”-beneficiari/acțiune-exemple de bune practici și ,,Voluntari în acţiune” – o expoziție cu lucrări din materiale refolosibile, postere, prezentare PPT, colaje, poze, albume.

Printre invitați se numără reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Dolj, ai Casei Coprului Didactic Dolj, instituții școlare partenere, studenți străini ce studiază la Universitatea din Craiova – Departamentul de Limbi  Moderne Aplicate., organizaţii non-guvernamentale din Craiova (Centrul de voluntariat ,,Singur.info”, ,,CRUCEA ROŞIE”, organizația,, Allons y”, Fundaţia ,,Cuvântul care zideşte”, aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei,  Centrul pentru copii ,, Aripi de Lumină” etc.).

În 2014 Grădinița a beneficiat de voluntariatul a 7 membri, în 7 zile, de la Fundația Benefit & Joy din Germania și a constat în lucrări de amenajare interioare, exterioare, donații –  acesta fiind și argumentul parteneriatului  „Voluntari în Europa ”.

„Simpozionul are ca scop facilitarea schimbului de informaţii între partenerii menţionaţi, prezentarea unor modele şi experienţe de succes, precum şi creşterea calităţii serviciilor oferite de voluntari. Printre obiectivele specifice, amintim: valorizarea experienţelor psiho-pedagogice prin susţinerea lucrărilor prezentate; Concretizarea prin exemple de bună practică, exemple care pot fi urmate de cadrele didactice neparticipante; Creşterea interesului cadrelor didactice pentru participarea la activităţi care conduc la obţinerea calităţii în educaţie; Creşterea prestigiului şcolii prin promovarea unui eveniment de calitate; Identificarea unor direcţii de acţiune rezultate din propunerile participanţilor la simpozion care să îmbunătăţească activitatea de voluntariat între  şcolile și țările partenere”, a declarat prof. Vidraşcu Marilena, organizator al evenimentului.