Strada „Păltiniş” va intra în reparaţii

1
360

Autorităţile locale se gândesc să închidă, pentru câteva zile, strada „Păltiniş”, care va intra în lucrări de modernizare. Reprezentanţii municipalităţii spun că, din cauza numărului mare de maşini care sunt parcate pe toată lungimea acestei străzi, de o parte şi de alta, este imposibil să se toarne covorul asfaltic.

Autorităţile locale şi-au propus ca, în acest an, să modernizeze un număr de 40 de străzi cu probleme, străzi care au fost cuprinse ca atare în proiectul de buget pe 2018, finanţarea urmând să fie asigurată în totalitate din bani locali. La începutul acestei luni, s-au început lucrările de modernizare pe prima dintre aceste străzi – Bariera Vâlcii, tronsonul cuprins între strada „Toamnei” şi bulevardul „Dacia”. Ieri, primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a anunţat, într-o postare video pe facebook, că săptămâna viitoare alte două străzi vor intra în lucru, fiind vorba, şi de această dată, de nişte artere extrem de solicitate în trafic.

Pe listă, se află 40 de străzi

Potrivit edilului Craiovei, reparaţiile vor viza străzile „Păltiniş” şi „Potelu”. Deşi ambele sunt circulate intens, cele mai mari probleme le va ridica, totuşi, „Păltinişul”. Autorităţile spun că, practic, nu se poate turna noul strat de asfalt din cauza faptului că deja există foarte multe maşini care sunt parcate de şoferi, şi de o parte şi de alta a străzii. „Este o stradă foarte circulată, cu maşini parcate şi ar fi foarte dificil să se toarne covor sub trafic. Ne-am trezit şi într-o situaţie, aşa cum s-a mai întâmplat de atâta ori, cu maşini care nu se conformează solicitărilor constructorilor de a-şi ridica sau de a-şi muta maşinile din stradă în perioada respectivă şi nu am putea lucra”, spune primarul.

Primăria va solicita închiderea străzii „Păltiniş”

Autorităţile se gândesc, prin urmare, să solicite ajutorul Poliţiei Rutiere, în sensul închiderii temporare a străzii. «Pentru strada „Păltiniş”, încercăm să facem un acord cu Poliţia Rutieră pentru a închide toată strada, în momentul când se aşterne covorul asfaltic. Nu va fi vorba de o perioadă lungă de timp, ci de câteva zile, să zicem două-trei zile maximum, în care strada va fi închisă», a mai declarat edilul Craiovei. În zilele în care strada „Păltiniş” va fi închisă circulaţiei, lucrările se vor axa strict pe refacerea stratului de asfalt, prin turnarea altuia nou, urmând ca toate celelalte lucrări, cum sunt schimbarea bordurilor şi reparaţiile la trotuare, să se facă ulterior, după ce va fi redeschisă circulaţia.

Un tronson din strada „Potelu” va fi modernizat

În ceea ce priveşte strada „Potelu”, autorităţile au anunţat, cu mai multă vreme în urmă, că se intenţionează să se întreprindă lucrări urgente de modernizare pe aceasta, întrucât este o importantă arteră de legătură care are carosabilul foarte deteriorat. În 2013, tot cu bani de la bugetul local, a fost modernizată o primă porţiune din această stradă – de la intersecţia cu bulevardul „Caracal” şi până în zona locuinţelor ANL, zona din spatele Parcului „Romanescu”. De această dată, lucrările vizează celălalt capăt al străzii – de la intersecţia cu bulevardul „Romanescu” şi până la intersecţia cu strada „Bucura”. Autorităţile spun că acest tronson, după ce va fi reabilitat, va prelua traficul greu dinspre Calafat şi, în felul acesta, va permite evitarea tranzitului prin pasajul subteran din centrul oraşului, unde, de regulă, tirurile rămân blocate, deoarece nu se ţine cont de precizările legate de înălţimea maximă admisă în tunel.

1 COMENTARIU

  1. ati putea sa le taiati cu drujba, sa simta locuitorii cine face reguli pe-aici … ca pentru lucruri bune trebuie sa mai asteptam mai mult de doi ani …

Comments are closed.