Salonul Regional de Fotografie „Oltenia în imagini”

0
283

Joi, 19 aprilie, de la ora 11.00, la sediul Muzeului Olteniei, din strada „Madona Dudu” nr. 14, Sala „Ștefan Ciuceanu”, va avea loc festivitatea de premiere și vernisajul Salonului Regional de Fotografie „Oltenia în imagini”, continuatorul Salonului Municipal de Fotografie „Craiova în imagini”.

Salonul este organizat de Asociaţia Culturală „Craiova” și Muzeul Olteniei, în colaborare cu Fotoclubul „Mihai Dan Călinescu”, Inspectoratele Şcolare Judeţene Dolj, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Fotoclubul „Mircea Faria” şi se desfăşoară sub patronajul Asociaţiei „DACICA” – Societatea Română de Artă Fotografică. Salonul este destinat tuturor elevilor de liceu din Oltenia, din clasele a IX-a – a XII-a, pasionaţi de fotografie. Ediția de anul acesta are tema „Oltenia – 100 de ani de la Marea Unire”, lucrările oferind o imagine a regiunii la un secol de la acest eveniment istoric care a marcat destinul națiunii.

Au fost primite fotografii din întreaga Oltenie care s-au încadrat tematic în genurile artei: reportaj, portret, peisaj urban, sport, ceremonii cultural-artistice, fotografie de stradă, aspecte legate de viaţa cotidiană a elevilor. În urma deliberării, juriul a decis ca în salon să intre 60 de fotografii, cele mai reprezentative urmând să fie premiate mâine.