Gorj: Cercetați penal după ce au modificat poziția mașinilor implicate într-un accident

0
222

Potrivit IPJ Gorj, ieri, 17 aprilie a.c., Poliţia Oraşului Tg. Cărbuneşti a fost sesizată de personalul medical din cadrul spitalului din localitate cu privire la faptul că s-au prezentat două persoane care au declarat că au suferit leziuni în urma producerii unor evenimente rutiere. La unitatea medicală s-a deplasat o echipă operativă care a identificat cele două persoane ca fiind un bărbat de 38 de ani, din comuna Hurezani și un bărbat de 37 de ani, din comuna Licurici și care au declarat că au fost victime ale unui eveniment rutier. Întrucât existau suspiciuni cu privire la declarațiile celor două persoane, echipa operativă s-a deplasat la faţa locului, ocazie cu care s-a constatat că un tânăr de 30 de ani, din comuna Hurezani, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, nu s-a asigurat corespunzător la schimbarea direcţiei de mers încălcând marcajul longitudinal continuu şi a intrat în coliziune cu o autoutilitară care intrase în depășire, condusă de bărbatul de 38 de ani, din comuna Hurezani, proiectându-l în afara părții carosabile și intrând în coliziune cu mai mulți copaci.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a celor doi bărbați care s-au prezentat la unitatea medicală (conducător auto și pasager în autoutilitară). După producerea accidentului cei doi conducători auto implicaţi în eveniment s-au înţeles amiabil şi au declarat în fața polițistului de la Postul de Poliţie Hurezani că nu există victime, modificând poziţia celor două autoturisme și declarând ca autoturismul ar fi fost condus de o tânără de 24 de ani, din comuna Hurezani. Ulterior s-a stabilit că autoturismul a fost condus de tânărul de 30 de ani, persoană care nu poseda permis de conducere. Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a stării de fapt.

În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție și conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de o persoană care nu posedă permis de conducere.