ALDE Dolj : Creşterea economică va genera soluţii pentru salarii mai bune

0
198

Adinel Ilinca, Vicepreședinte  ALDE Dolj:” Ne așteptăm ca și celelalte organisme financiare internaționale să revizuiască pozitiv perspectiva de creștere economică a României ”

Constatăm că scenariile apocaliptice privind evoluțiile economiei românesti sunt din nou infirmate.

FMI a revizuit în creștere la 5,1% avansul economic al României în 2018. Nu excludem ca la următorul raport semestrial al boardului FMI să aibă loc o nouă revizuire în creștere la fel cum s-a întâmplat și anul trecut. Deasemenea nu excludem ca și celelalte organisme care monitorizează economiile țărilor să reevalueze pozitiv, în creștere, economia țării noastre.

Remarcăm deasemenea că FMI prognozează o scădere importantă a inflației în România în următorii doi ani (3,1%în  2019) ceea ce arată netemeinicia celor care propagandistic vorbesc despre o explozie a inflației în viitor.

Preocuparea noastră principala a celor din ALDE rămâne menținerea unui ritm de creștere economică prin care să accelerăm dezvoltarea și să putem crește veniturile românilor mai cu seamă ale celor care acum au nemulțumiri în legătură cu salariile lor.

Toate aceste date arată că România este pe un drum bun  care trebuie consolidat prin decizii de politici publice care să pună accentul pe investiții generatoare de plusvaloare.

                        BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ