10 finale pentru Liga I

0
139

Universitatea Craiova debutează astăzi în play-off-ul seriei a doua, contra Oltului

Astăzi, la prânz, CS Universitatea întâlneşte pe „Ion Oblemenco” pe FC Olt în prima etapă din play-off, iar Gabi Balint speră ca jucătorii săi să demonstreze că sunt favoriţi la promovare: „Suntem pregătiţi să debutăm cu o victorie, avem o echipă competitivă, disciplinată. Noi suntem datori oraşului, fanilor, să promovăm pe teren, nu ne gândim la alte lucruri. Vom avea de luptat cu mai mulţi factori în acest play-off. Mă tem chiar şi de arbitraje. Oricum, suntem cei mai dezavantajaţi de punctaj, fiindcă noi aveam 12 puncte în plus faţă de locul 2, iar acum avem doar unul. Mă aştept la un meci greu cu FC Olt, fiindcă aşa au fost şi cele din sezonul regulat, ne-au pus probleme mari, la Slatina am câştigat cu mare noroc” a spus Balint, care are tot lotul valid pentru primul meci din play-off, cu excepţia lui Marian Cârjă, accidentat, şi Zoran Ljubinkovic, suspendat. Gabi Balint a comentat ironic schimbarea programului din play-off: „Nu ştiu dacă jucăm sigur cu FC Olt, poate se schimbă la noapte programul şi trebuie să plecăm în deplasare. Trebuie să ne aşteptăm la orice. Ne cam dezavantajează noul program, nici n-am apucat să-l studiez prea bine, îmi făcusem alte planuri, acum trebuie să le anulăm. E anormal să schimbi programul fără să anunţi cluburile”. Viorel Ferfelea a comentat şi el situaţia din play-off şi meciul cu FC Olt: „Ne aşteaptă o partidă dificilă, aşa cum vor fi toate jocurile din play-off. Sunt 10 finale din care trebuie să scoatem maximum şi să readucem Craiova în Liga I”. Dacă miercuri se schimbase programul play-off-ului, ieri s-a revenit asupra deciziei şi s-a revenit la cel iniţial.

Balint: „Dacă nu eram pe primul loc, nu mai era acest curent împotriva noastră”

La şedinţa de ieri a Comitetului Executiv al FRF era pe ordinea de zi şi analizarea memorandumului CS Universitatea Craiova în privinţa dreptului de promovare, însă această problemă a fost amânată pentru joia viitoare. La conferinţa de presă de ieri, Gabi Balint s-a dezlănţuit la adresa celor care contestă dreptul de promovare al CSU: „Când au votat locul pentru Craiova la FRF, nimeni nu a fost împotrivă, acum, când au văzut că este vorba de un club serios, puternic, nu mai este valabil ce au votat! Dacă nu eram pe primul loc şi eram în play-out, nu mai era acest curent împotriva noastră. Să ne dea afară, să ne desfiinţeze, să alimenteze criza asta de echipe din ţară! Văd că unul dintre cei mai vehemenţi este Daniel Stanciu, e normal, aşa se întâmplă cu prietenii… Dacă era la Craiova, se bătea cu toţi pentru club. M-a ameninţat că prezintă nu ştiu ce regulament care ne interzice promovarea, şi când colo, n-am văzut nimic concret, n-a fost decât un mare pârţ după o oale de fasole”.

Fostul fundaş al Craiovei Maxima, Nicolae Negrilă, a comentat şi el problema dreptului de promovare al CSU: „Dacă n-am avea dreptul să promovăm, de ce nu ni s-a spus de la început, să nu ne batem batem capul, să nu mai cheltuim bani, nervi. Ar fi absurd să ni se întâmple acest lucru! Toată Craiova Maxima este alături de băieţi şi sperăm să promoveze, îmi doresc din tot sufletul să avem din nou fotbal de Liga I la Craiova”

Play-maker-ul Craiovei, Viorel Ferfelea, nu concepe să mai piardă un nou sezon, după ce a trăit acum câţiva ani cu Sportul o mare dezamăgire, echipa fiind retrogradată, deşi terminase pe primele locuri. „Noi nu ne gândim la problemele juridice, trebuie să ne concentrăm la meciuri, să promovăm pe teren, dar ar fi o mare frustrare să nu avem drept de promovare, nu e normal să-ţi baţi joc de munca de un an a unor jucători”.

Slătinenii sunt optimişti

Oficialii clubului slătinean susţin că şansele sunt egale în meciul de astăzi. „Suntem încrezători în obţinerea celor trei puncte. Nu consider că avem a doua şansă. Am arătat că putem domina orice echipă, inclusiv pe CSU Craiova, având în vedere meciul direct, pe care l-am disputat de curând la Slatina”, a declarat Ionuţ Ivan. „Mergem la victorie. După modul cum s-au disputat meciurile din sezonul regulat, şansele sunt egale. Să nu uităm că la Slatina au câştigat pe greşeala noastră şi în urma unor erori mari de arbitraj” a declarat preşedintele Cristi Şcheau. „Avem şansa a doua, pentru că CSU Craiova s-a clasat pe primul loc, a demonstrat că este cea mai în formă echipă. Nu a fost diferenţă prea mare între noi şi ei. În tur, prima repriză ne-a aparţinut, am condus, a doua le-a aparţinut lor. În retur, la Slatina, după un meci foarte bun, a venit acel nefericit autogol, în rest, nu cred că ne-au pus probleme. Acum este altceva, suntem cele mai bune echipe din serie, în plus, există dorinţa de a ne revanşa”, a declarat stoperul Raul Marincău.

CS Universitatea Craiova – FC Olt Slatina

Astăzi, ora 12 (TVR 1), stadion: „Ion Oblemenco”

Craiova: Brac – Kitanovski, Pătraşcu, Izvoranu, Vătăjelu – Vandelannoite – Ganea, Pleşan –cpt., Ferfelea, Valskis – Curelea. Antrenor: Gabi Balint.

FC Olt: Bugiu – Anghelina, Marincău, Gligor – cpt., Siminic – Pavel – Ignea, Bardu, Ivănică, Bancu – Cl. Ionescu. Antrenor: Dan Oprescu.

Play-off, Liga a II-a, seria a II-a

CS Universitatea – FC Olt – ora 12 (TVR 1)

Gloria Bistriţa – CSM Rm. Vâlcea – ora 17

ASA Tg. Mureş – Metalul Reşiţa –ora 19

Clasament play-off

1. CS Universitatea     10        5          2          3          13-10   17

2. Gloria Bistriţa         10        4          4          2          11-9     16

3. ASA Tg. Mureş       10        4          3          3          10-8     15

4. Metalul Reşiţa         10        4          1          5          10-11   13

5. CSM Rm. Vâlcea    10        3          3          4          9-11     12

6. FC Olt Slatina         10        2          3          5          5-9       9

Programul Craiovei în play-off

18 aprilie: Universitatea Craiova – FC Olt

26 aprilie: Universitatea Craiova – Gloria Bistriţa

3 mai: ASA Târgu Mureş – Universitatea Craiova

7 mai: Universitatea Craiova – Metalul Reşiţa

10 mai: CSM Rm. Vâlcea – Universitatea Craiova

17 mai: FC Olt – Universitatea Craiova

24 mai: Gloria Bistriţa – Universitatea Craiova

28 mai: Universitatea Craiova – ASA Târgu Mureş

31 mai: Metalul Reşiţa – Universitatea Craiova

7 iunie: Universitatea Craiova – CSM Rm. Vâlcea