S-a semnat contractul pentru staţie de epurare la Segarcea

0
201

Luni, 15 aprilie a.c., Compania de Apă „Oltenia” a semnat contractul de lucrări CL12, având ca obiect „Colector de transfer şi Staţie de epurare Segarcea”. Câştigător este un consorţiu format din SC EDAS EXIM SRL – SC EUROPAN PROD SA. Aceste lucrări fac parte din Masterplanul de apă al judeţului Dolj, o investiţie importantă atrasă de Consiliul Judeţean Dolj.

Valoarea contractului este de 11.900.000,88 lei, fără TVA, cu o durată de execuţie de 20 de luni, începând cu data emiterii ordinului de începere a lucrărilor şi  face parte din proiectul „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în Judeţul Dolj”, cofinanţat din Fondul de Coeziune (FC) prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, Axa prioritară 1.

În prezent, oraşul Segarcea dispune de un sistem de canalizare unitar, care are o vechime de 30 de ani şi satisface doar o mică parte a populaţiei. Apele uzate sunt evacuate direct într-un canal de irigaţie, deoarece staţia de epurare a fost abandonată şi ulterior descompletată.

Investiţiile derulate în cadrul CL12 vizează execuţia unei staţii de pompare de transfer la Segarcea şi a unui colector de transfer a apelor uzate de la Segarcea la Cerăt, unde va fi construită o staţie de epurare regională, care va fi dimensionată astfel încât să poată prelua ulterior şi apele uzate provenite din aglomerările Cerăt şi Lipova.

Semnarea acestui contract vine la doar 10 zile după semnarea celui de lucrări CL 13 – „Surse de apă şi reţele de apă şi  canalizare în oraşul Segarcea”.