În perioada 10 februarie – 10 martie, în toată ţara s-a desfăşurat prima parte a unui program desfăşurat de „Sanofi România” şi Societatea Naţională de „Crucea Roşie” din România, etapă a proiectului umanitar „Toţi pentru Sănătate, Sănătate pentru Toţi!”. Programul , derulat la nivel naţional, îşi propune să sprijine nevoi de sănătate şi educaţie ale unor categorii sociale defavorizate, iar în România sunt 3,8 milioane de persoane care suferă de deprivare materială severă, iar jumătate de milion de români au renunţat să mai apeleze la medic, pentru că nu îşi permit, după cum arată un raport al Institutului Naţional de Statistică pe anii 2017 – 2018. Filiala Dolj de „Crucea Roşie” s-a implicat în acest proiect, produsele colectate fiind distribuite Căminului pentru Persoane Vârstnice din Craiova.
În perioada amintită , 20 de oraşe din toată ţara s-au implicat în acest demers. A fost un program de colectare – Banca de Sănătate – a unor produse de îngrijire a sănătăţii (fără prescripţie medicală), în farmaciile partenere: s-au donat produse din mai multe categorii: durere, antispastice, răceală şi gripă, tuse şi durere în gât, produse pentru sistemul digestiv (protectoare hepatice, laxative, antiacide, probiotice), suplimente alimentare (produse pe bază de magneziu, produse pentru insomnie, vitamine şi minerale), produse pentru prim – ajutor (bandaje, plasturi), produse pentru bebeluşi (şerveţele umede, biberoane), produse de igienă personală (periuţe şi pastă de dinţi). Cea de-a doua etapă se desfăşoară între 15 martie – 15 aprilie, prin care vor fi făcute donaţii în bani, tot în farmacii, în urnele deicate, sumele colectate urmând să fie folosite pentru sprijinirea nevoilor de educaţie şi sănătate ale copiilor din medii defavorizate. „Am primit cu mare bucurie invitaţia celor de la „Sanofi” de a participa într-un proiect atât de amplu şi ne bucurăm de prezenţa voluntarilor noştri”, a precizat Ioan Silviu Lefter, director general „Crucea Roşie ” Română. La rândul său, Iulia Roşian , General Manager Consumer Healthcare Sanofi România & Moldova, a menţionat: „Credem cu tărie că toată lumea merită să aibă acces la sănătate şi ne bucurăm să fim alături de „Crucea Roşie” din România”.
Ajutor pentru persoanele vârstnice
Filiala Dolj de „Crucea Roşie” din România a fost prinsă în acest proiect, iar produsele colectate vor merge către cei care au neapărată nevoie, în speţă bătrâni. „La Craiova, proiectul se derulează la Farmacia 3F (în centru, lângă KFC) şi la „Pharma Plus”, pe Calea Bucureşti, lângă Mall. Voluntarii au participat la promovarea proiectului în zilele de 11, 12 februarie, respectiv 3,4 martie, conform protocolului. Produsele colectate vor fi donate Căminului pentru Persoane Vârstnice din Craiova”, a precizat Maria Vintilă, director al Filialei Dolj de „Crucea Roşie”.