Galerii de verdeaţă deasupra parcării subterane de la Teatru

1
705

Autorităţile locale şi-au propus să transforme spaţiul verde de deasupra parcării subterane de le Teatrul Naţional „Marin Sorescu” într-un părculeţ în toată regulă, pe care craiovenii să-l caute şi mai abitir pentru a se relaxa. Acolo se vor planta şi mai multe flori de primăvară şi se vor face lucrări la Aleea Personalităţilor.

Municipalitatea continuă amenajările peisagistice la spaţiul verde de la parcarea subterană. Straturile cu flori şi arbuşti care s-au plantat în anii trecuţi au început deja să îmbrace frumos zona, dar autorităţile şi-au propus să facă însă ceva şi mai mult. Potrivit primarului Mihail Genoiu, acolo se  plantează flori de primăvară, zambile şi panseluţe multicolore, şi se amenajează bolţi de flori căţărătoare. „Am efectuat azi (n.r. – sâmbătă) o vizită la spaţiul verde de pe parcarea subterană, unde în perioada aceasta se plantează zambile şi se întregesc rondurile cu pansele. În perioada următoare, vom realiza aici bolţi cu glicinia”, a declarat acesta.

Zona se plachează cu travertin bicolor

Primarul Craiovei a anunţat lucrări şi la Aleea Personalităţilor. Potrivit acestuia, atât aleea principală, cât şi toate celelalte căi de acces care au fost modelate în perimetrul respectiv vor fi placate cu travertin bicolor, un paviment din piatră naturală cu un design deosebit. „Se lucrează la Aleea Personalităţilor şi deja s-a început placarea zonei cu travertin bicolor. În curând, aici va fi un adevărat spaţiu de recreere şi promenadă”, susţine edilul-şef al Craiovei. De-a lungul celor doi ani de când a fost finalizată parcarea subterană şi dat în folosinţă şi spaţiul verde de deasupra, autorităţile au reuşit să aclimatizeze plantele şi să deseneze  rondurile cu flori. Pentru că este vorba de un parc suspendat, pereţii exteriori şi întreaga zonă va trebui să arate ca nişte galerii de verdeaţă.

O parcare cu 600 de locuri

Băncuţele şi iluminatul public îi fac pe craioveni, în special pe tineri, să aleagă acest părculeţ ca locul lor preferat pentru relaxare. Îndeosebi în serile frumoase de vară, când lumina caldă a asfinţitului se cerne portocalie peste clădirea teatrului şi coboară pe faţadele blocurilor din jur, băncuţele parcului sunt animate, craiovenii zăbovind acolo pentru a se relaxa, dar şi pentru a se bucura de frumuseţea locului. Dar cum urmează să vină mai întâi zilele senine de primăvară, autorităţile şi-au propus să dichisească şi mai mult zona, încărcând-o cu flori parfumate. În subteran, autorităţile reamintesc craiovenilor că există o parcare subterană, construită pe două etaje, cu 600 de locuri de parcare pe care o pot folosi pentru a evita aglomeraţia din zona centrală.

1 COMENTARIU

  1. aiurea rau … daca trec sase persoane toata ziua prin zona asta, din orice si catre orice directie poti socoti ca e mult … nici pe banci nu sta nimeni … nici la usurat cainii nu vine nimeni pe-acolo …

Comments are closed.