Wizz Air, la Craiova: Cinci noi rute şi a doua aeronavă

0
91

wizz aCompania aeriană low-cost Wizz Air a alocat Aeroportului din Craiova  cea de-a doua aeronavă. Modernul aparat de zbor Airbus A320, cu 180 de locuri, va sprijini operaţiunile pe cele cinci noi rute din Craiova ce încep din martie, spre Paris, Veneţia Treviso, Koln, Madrid şi Liverpool. Noua aeronavă reprezintă o nouă investiţie, de 99 milioane de dolari, a companiei în România şi va crea 36 de locuri de muncă directe la Wizz Air, în Craiova.

Conducerea Consiliului Judeţean Dolj a fost prezentă, ieri, pe Aeroportul Internaţional din Craiova pentru a participa la alocarea celei de-a doua aeronave Airbus 320 de către compania aeriană low-cost Wizz Air. În 2016, mai mult de 220.000 de pasageri s-au bucurat de rutele cu preţuri scăzute ale WIZZ, de un sistem de rezervare uşor şi de servicii excelente la bord, din şi spre Craiova, care susţin mai mult de 160 de locuri de muncă locale în industriile de aviaţie şi turism.

Sorina Ratz, Wizz Air  Communications Manager, prezentă la acest eveniment a declarat că noua aeronavă reprezintă o nouă investiţie, de 99 milioane de dolari, a companiei în România şi va crea 36 de locuri de muncă directe la Wizz Air, în Craiova. „Noile rute, atât de aşteptate de călătorii din regiune, spre Paris, Veneţia, Koln şi Madrid, cu două zboruri de săptămână, şi spre Liverpool, cu trei curse săptămânale, vor începe din această lună. Wizz Air asigură în prezent 10 destinaţii spre cinci ţări şi oferă spre vânzare 485.000 de locuri pe rutele sale din Craiova, în 2017. Pasagerii care şi-au planificat vacanţa sau city-break-uri pe oricare dintre aceste destinaţii populare îşi pot rezerva bilete pe wizzair.com, de la preţuri foarte mici”, a subliniat reprezentantul Wizz Air.

2017: 14 noi rute spre nouă ţări au fost deja anunţate din România

       wizz (3)În ultimii patru ani, încă de la începutul operaţiunilor WIZZ în Craiova, compania aeriană a investit constant în reţeaua sa aflată în continuă dezvoltare, oferind mai multe oportunităţi de călătorie şi prin furnizarea de cele mai mici preţuri pentru pasageri. Primul zbor WIZZ a decolat din Craiova spre Londra Luton în 2013 şi la doar un an de operaţiuni de succes compania a alocat aeroportului local o aeronavă Airbus A320 nouă. Deja cea mai mare companie aeriană din România, Wizz Air oferă în prezent 133 de rute spre 20 de ţări din întreaga Europă, de pe 10 aeroporturi locale. Pentru 2017, 14 noi rute spre nouă ţări au fost deja anunţate din România, cum ar fi destinaţii populare spre Veneţia Treviso, Bologna şi Roma Ciampino din Suceava, dar şi Malta şi Larnaca din Cluj-Napoca. Peste 750 de angajaţi Wizz Air lucrează în prezent în România, şi sunt nerăbdători să întâmpine numeroşi pasageri la bordul oricăreia dintre cele 21 de aeronave, inclusiv 5 Airbus A321 noi, ultra-eficiente, cu 230 de locuri.

Dimensiunea investiţiei se apropie de 100 de milioane de euro

wizz (2)Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, a spus că luna aceasta marchează, fără îndoială, un nou moment de referinţă în evoluţia Aeroportului Internaţional Craiova, prin cele două evenimente majore care erau aşteptate  cu mult interes şi pe care le vedem materializându-se. „Mă refer, în primul rând, la faptul că baza operaţională a companiei Wizz Air îşi creşte capacitatea cu o nouă aeronavă, iar dimensiunea investiţiei, care se apropie de 100 de milioane de euro, vorbeşte cel mai bine despre viabilitatea angajamentului asumat de operatorul aerian în relaţia cu aeroportul din subordinea Consiliului Judeţean Dolj şi, în definitiv, cu pasagerii din întreaga regiune Oltenia. În al doilea rând, din această lună sunt lansate şi noile destinaţii europene cu care este conectată Craiova – Paris, Veneţia, Madrid, Köln şi Liverpool, iar activitatea aeroportului cunoaşte o creştere spectaculoasă”, a precizat şeful administraţiei doljene.

***

wizz (1)Sorina Ratz, Wizz Air  Communications Manager: «Astăzi sărbătorim alocarea celei de-a doua aeronave bazei WIZZ de la aeroportul din Craiova şi lansarea a cinci noi rute aşteptate spre Paris, Madrid, Veneţia, Koln şi Liverpool în martie. În calitate de cea mai mare linie aeriană din România continuăm expansiunea reţelei noastre de rute aflată în permanentă creştere şi aducem oportunităţi de călătorie cu adevărat accesibile pentru pasagerii din România, şi creăm noi locuri de muncă la nivel local. WIZZ rămâne dedicată României şi suntem nerăbdători să aducem veşti bune şi în viitor. Echipajul nostru local loial aşteaptă cu nerăbdare să le ureze bun venit la bordul aeronavelor WIZZ tuturor pasagerilor care şi-au planificat călătorii pe oricare dintre cele 10 destinaţii populare disponibile la tarife scăzute din Craiova!».

***

Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj: «Să ne amintim că, în 2013, în primul an de operare după modernizarea acestui obiectiv prin investiţii proprii ale CJ Dolj, aveam trei rute internaţionale şi un număr de 7 zboruri pe săptămână. Prin comparaţie, astăzi putem vorbi de 11 destinaţii şi nu mai puţin de 33 de curse aeriene săptămânal, o ascensiune care ne obligă ca, începând din acest an, să abordăm o nouă etapă a dezvoltării aeroportului».

***

Adrian Predescu, directorul tehnic al Aeroportului Internaţional Craiova: «Alocarea celei de-a doua aeronave Wizz Air bazei de la Craiova,  reprezintă pentru noi o confirmare a potenţialului de trafic a arealului pe care îl deservim şi o altă etapă importantă în cadrul proiectului de dezvoltare a rutelor iniţiat în urmă cu 3 ani. Investiţiile realizate în ultimii ani ne permit astăzi să începem operarea de pe Aeroportul Internaţional Craiova către noile destinaţii anunţate încă din noiembrie 2016, compania Wizz Air oferind acum 10 rute cu tarife scăzute, spre cinci ţări europene».