Senatorul Mario Ovidiu Oprea, desemnat candidatul organizaţiei PNL pentru Primăria Craiova

0
76

Senatorul Mario Ovidiu Oprea, liderul grupului parlamentar al PNL din Senat, a fost desemnat, joi seara, de Biroul politic judeţean al PNL Dolj, drept candidat al partidului la funcţia de primar al Craiovei. Ieri, preşedintele organizaţiei PNL Dolj, deputatul Nicolae Giugea, a explicat jurnaliştilor, în cadrul unui conferinţe de presă, cum s-a desfăşurat acţiunea de desemnare şi ce considerente au stat la baza acesteia.  

pnl oprea si giugeaSenatorul de Dolj Mario Ovidiu Oprea a fost desemnat pentru a candida la Primăria Craiova prin vot secret, el obţinând cel mai mare număr de voturi (48) dintr-un  număr total de 58. Zece colegi votând împotriva sa. În competiţia pentru această candidatură în care au mai fost înscrişi deputatul Ionuţ Stroe, prof. univ. dr. Lucian Săuleanu, decanul Baroului Dolj, consilierul local Marian Vasile  şi Eugen Călinoiu, fost director al Finanţelor Publice Dolj.

Candidatul PNL la Primăria Craiova a fost desemnat, potrivit statutului partidului, să conducă şi organizaţia PNL Craiova. “Aseară (n.r. joi) am avut o întâlnire a Biroului politic judeţean. S-a luat o decizie firească pentru viaţa unui partid, dar în acelaşi timp, extrem de importantă. Am avut o procedură pe care am stabilit-o împreună şi anume să se depună candidaturi pentru Primăria municipiului Craiova. Am avut cinci solicitări de candidatură. Oameni hotărâţi care să atace scaunul de primar în folosul craiovenilor şi nu în interes personal, oameni cu experienţă în politică, cu experienţă în administraţie. Deşi au fost şi opinii că ar fi bine ca desemnarea să se facă în urma unui sondaj acest candidat… a argumentat că am mai trecut printr-un astfel de sondaj, în alegerile din vară, anul trecut. Am considerat că este obligaţia noastră să ne asumăm politic cu toţii. PNL Dolj are suficientă resursă ca să desemneze un candidat la Primăria municipiului Craiova, ca să aibă şi capacitatea de a câştiga.  A fost o şedinţă extreme de liniştită fără petarde, fără uşi trântite, cum se întâmplă în altă parte. Asta înseamnă că organizaţia este bine închegată, structurată, avem planuri împreună, ţeluri comune şi să fie clar pentru toată lumea, vrem ca în 2020, nu numai să-şi reînnoiască mandatul domnul primar Mario Ovidiu Oprea, dar să câştigăm şi Consiliul Judeţean Dolj”, a subliniat Nicolae Giugea.

„Aştept de foarte mult timp acest moment”

Funcţia de primar al Craiovei a rămas vacantă după demisia Liei Olguţa Vasilescu din funcţie, care era incompatibilă cu mandatul de deputat obţinut în urma alegerilor din 11 decembrie. Viceprimarul Craiovei Mihai Genoiu îndeplineşte în prezent atribuţiile de primar al municipiului, în urma unei decizii a Consiliul Local al Municipiului Craiova, până la organizarea de noi alegeri a căror dată nu a fost stabilită. “Aştept de foarte mult timp acest moment, ca să pot să transmit mesajul meu, din noua mea postură de candidat la Primăria municipiului Craiova. Şedinţa de aseară a fost o competitive corectă, normal, civilizată. Rezultatul de aseară arată că graniţe dintre noi nu mai există. Suntem un singur partid, un partid puternic, pregătit să câştige. Apelul la unitate l-am făcut pentru craioveni. Să fim uniţi cu craiovenii, cu liberalii craioveni, pentru că ni se spune că sunt foarte mulţi, cu cei care au opţiuni liberale şi inclusiv cu cei nehotărâţi, care la alegerile locale nu au votat şi au spus pas întregii clase politice”, a spus senatorul Mario Ovidiu Oprea.