Echipa RePatriot face un cap de pod şi în Franţa. Urmează Norvegia

0
298

repatriotAcţiunea RePatriot “Repatriere prin antreprenoriat” din Paris şi Lyon s-a încheiat cu success după 2 zile de conferinţe, întâlniri şi discuţii  aplicate cu antreprenorii români din diaspora. RePatriot continuă acţiunea! Pe 19 mai la Oslo şi pe 20 mai la Bergen, vor avea loc întâlniri ale echipei RePatriot cu românii din Norvegia preocupaţi de ce se întamplă acasă.

Acţiunea a început duminică, 12 martie, cu întâlniri directe cu întreprinzători din ţară şi diapora. Marţi, 14 martie, a urmat o conferinţă la Ambasada României de la Paris şi miercuri, pe 15 martie, o conferinţa la Lyon. La aceste evenimente au participat peste 200 întreprinzători şi au fost urmărite live de peste 23.000 de români de pretutindeni. Au avut intervenţii: Luca Niculescu – Ambasadorul României la Paris, Anca Opriş – Consul General la Lyon, Felix Patrăşcanu – Fondator FAN Curier, Simona Pirtea – Managing Partner la Business at Law, Georgeta Argeşanu – Antreprenor în Franţa şi România, Lucian Rotar – Director Loginet Conseil, Gabriel Iştoc – Fondator B-team, Valentin Făgărăşian – întreprinzător în Italia şi România, Marius Bostan – Antreprenor şi iniţiatorul proiectului RePatriot, alături de mai mulţi oameni de afaceri din Franţa.

Acţiunile au fost inspiraţionale, motivaţionale şi au oferit informaţii valoroase pentru românii de pretutindeni, pentru atragerea lor în ţară, prin antreprenoriat. De la început mesajul RePatriot a fost acela că, primii oameni care îşi asumă riscul să se întoarcă sunt cei care şi-au asumat riscul să plece, pentru că sunt nişte oameni curajoşi.

“De fapt, noi ne dorim o ţară în care să ne placă să trăim! Avem nevoie de voi, avem nevoie de vecini la fel ca noi. Ni se pare foarte, foarte important, dacă vrem să rămânem cu ţara noastră, să vă convingem să investiţi în România, să vorbiţi frumos de ţara noastră şi să o promovaţi! Sunt lucruri de mare valoare în România şi din păcate se pierd.

Căutăm oameni mai deştepţi ca noi, mai credincioşi ca noi, oameni buni care cred în ţara noastră. Avem datoria asta şi avem nevoie să veniţi alături de noi! Construcţia României moderne a fost iniţiată de cel mult 100 de români care s-au întors de la Paris“, a spus Marius Bostan, iniţiatorul proiectului RePatriot.