Doljeni încătuşaţi pentru tentativă de omor

0
49

Doi doljeni, de 32, respectiv 33 de ani, au ajuns după gratii în baza mandatelor emis de Tribunalul Dolj pentru 30 de zile, ambii fiind acuzaţi de tentativă de omor. Unul dintre ei şi-a înjunghiat un consătean, iar cel de-al doilea concubina. Din fericire, ambele victime au supravieţuit.

L-a orbit gelozia

Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care au coordonat cercetările,  prima dintre fapte s-a petrecut vineri, 14 martie, în jurul prânzului, în satul Buzduc, comuna Drăgoteşti. Din cercetările efectuate de anchetatori s-a stabilit că Florin Mihail Melzer, de 33 de ani, din localitate, trăia în concubinaj, de aproximativ 10 ani, cu Cerrasela Buzduceanu, în vârstă de 24 de ani, cei doi având împreună 3 copii minori. De la o vreme scandalurile în familia celor doi s-au înmulţit, Florin suspectându-şi concubina că ar avea o relaţie cu alt bărbat din sat. După ultima ceartă, în urmă cu aproximativ două săptămâni, Florin Mihail Melzer s-a hotărât să părăsească domiciliul comun şi a plecat să locuiască la o soră de-a lui, în satul Ţărţăl, comuna Teslui. A stat acolo vreo zece zile, după care a revenit în satul Buzduc, numai că nu s-a dus acasă, ci a locuit într-o casă părăsită, a unei rude, supraveghindu-şi soţia de la distanţă. Le-a declarat anchetatorilor că s-a convins în acest timp că îl înşeală concubina. Aşa că vineri, în timp ce mergea pe o uliţă din sat, şi-a văzut concubina aşezată pe pod, în faţa unei case. S-a apropiat, a început să-i reproşeze că-l înşeală, astfel că scandalul a izbucnit imediat. Florin a pocnit-o pe Cerrasela, aceasta a căzut, iar el a scos un briceag din buzunar şi i-a aplicat o lovitură în zona toracică stângă. A intervenit femeia la poarta căreia era Cerrasela, astfel că autorul a plecat, pe drum, în dreptul staţiei de autobuz, aruncând briceagul, găsit ulterior de poliţişti. Femeia la poarta căreia s-a petrecut totul a sunat pe 112 chemând poliţiştii şi o ambulanţă, iar victima a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova unde a fost operată, fiind în acest moment în afara pericolului. Melzer a fost prins de poliţişti, a fost adus la Craiova, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj unde a fost audiat şi a recunoscut totul, iar sâmbătă a fost prezentat Tribunalului Dolj, care a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a bărbatului. „Victima a fost transportată la spital, a primit îngrijiri de specialitate, iar medicii legişti au stabilit că leziunea suferită a fost de natură a-i pune viaţa în primejdie. În aceste condiţii autorul a fost reţinut pentru tentativă de omor, ulterior fiind prezentat instanţei de judecată care i-a emis mandat pe o perioadă de 30 de zile”, ne-a declarat procuror Magda Bădescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Înjunghiat la discotecă

Tot sâmbătă a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor şi Ion Tereacă, de 32 de ani, din Băileşti. În sarcina lui procurorii au reţinut faptul că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un bar din Băileşti, l-a înjunghiat pe George Cornel Mitroi, de 37 de ani, din localitate. Conflictul a avut la bază o altercaţie anterioară între vărul autorului şi partea vătămată din câte s-a stabilit în urma cercetărilor. Mitroi a fost transportat la spital, starea sa fiind bună, iar Ion Tereacă a fost arestat preventiv pentru 30 de zile sub acuzaţia de tentativă de omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după cum au mai precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.