Competiţie pentru tinerii antreprenori sociali

0
133

Social Impact Award caută studenţi cu idei de întreprinderi sociale, concursul încurajându-i să dezvolte proiecte care, pe lângă obţinerea unui profit, au impact pozitiv în societate.

Desfăşurată sub sloganul „Push the button, change the world!”, competiţia oferă tuturor studenţilor interesaţi oportunitatea de a participa la seminarii de informare şi instruire în domeniul antreprenoriatului social. Iniţiativa se desfăşoară anul acesta în opt ţări europene: Austria, Cehia, Croaţia, Elveţia, Grecia, România, Rusia şi Slovacia. Alături de specialişti în domeniu, studenţii vor identifica posibile idei de afaceri sociale pornind de la problemele societăţii, vor învăţa cum să creeze modele de afaceri sustenabile şi cum să transmită mesaje convingătoare către finanţatori, parteneri sau viitori clienţi.

De la reducerea sărăciei, sănătate, educaţie, mediu, dezvoltare comunitara, până la tehnologii de informare şi de comunicare, drepturile omului, egalitatea de şanse, studenţii, organizaţi în echipe de maximum cinci persoane, îşi pot alege orice temă pentru a dezvolta o idee de afacere socială, atâta vreme cât ea este relevantă pentru comunitatea în care se doreşte implementarea să. În România, un juriu compus din peste 10 membri va desemna proiectele câştigătoare ale celor trei premii de câte 5.000 de lei, iar un al patrulea premiu, în valoare de 3.000 de lei, va fi decis de votul publicului. În afară premiilor în bani, reprezentanţii proiectelor câştigătoare vor avea posibilitatea de a participa la workshop-uri internaţionale şi vor beneficia de abonamente la Impact Hub Bucureşti în perioada iunie – august 2014.

Participarea este gratuită pentru studenţi, pe baza înscrierii online. Informaţii detaliate despre înscriere, programul atelierelor tematice precum şi criteriile de eligibilitate sunt disponibile pe website-ul competiţiei: socialimpactaward.ro. Data limită pentru înscrieri este 15 aprilie 2014.