Cercetați penal pentru uz de armă fără drept

0
33

Doi doljeni sunt cercetați de polițiști pentru uz de armă neletală fără drept, după ce oamenii legii au stabilit că aceștia și-au cumpărat muniție pentru pistoalele pe care le dețineau legal și au folosit-o trăgând în curte, contrar prevederilor legale.

Lucrătorii Biroului Arme, Explozivi și Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Dolj au desfășurat, duminică, o acţiune pe linia verificării modului de păstrare şi asigurare a armelor deţinute legal. În cadrul activităților, oamenii legii au stabilit că Dănuț Sîrbu, de 51 de ani, din Craiova a cumpărat, pe 19 decembrie 2013, 25 cartuşe cu proiectil din cauciuc, iar în cursul aceleiaşi luni a tras 10 dintre cartuşe, cu pistolul Mauser deţinut legal, în curtea locuinţei sale. Pe numele său s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de armă neletală fără drept, pistolul şi celelalte 15 cartuşe cu proiectil din cauciuc fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, s-a constatat că Stoia Radu, de 59 ani, din Craiova, a achiziţionat în luna decembrie 2013, 40 cartuşe cu proiectil din cauciuc, iar în aceeaşi zi a tras 8 dintre acestea, cu pistolul Walter deţinut legal, în curtea locuinţei sale. Și craioveanul s-a ales cu dosar penal pentru uz de armă neletală fără drept, pistolul şi cele 32 cartuşe cu proiectil din cauciuc fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor, după cum au anunțat reprezentanții IPJ Dolj.