PSD şi ACD au semnat protocolul la nivelul judeţului Dolj

0
69

Ieri, la sediul PSD Dolj, liderii celor trei organizaţii judeţene care formează Uniunea Social Liberală s-au întâlnit pentru a semna “Acordul privind constituirea şi funcţionarea Uniunii Social Liberale PSD – ACD (PNL – PC) în judeţul Dolj”. Ion Prioteasa, Mihai Voicu şi Iulian Bucur s-au angajat să respecte la nivelul judeţului Dolj prevederile Protocolului USL, şi anume să câştige următoarele alegeri locale, parlamentare, să contribuie la formarea unei majorităţi în Consiliul Judeţean, să câştige funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean şi de primar al Municipiului Craiova şi printr-un număr cât mai mare de parlamentari să ajute la formarea unui guvern social-liberal.

Constituirea alianţei dintre PSD şi ACD la nivelul judeţului Dolj nu a fost deloc grea, ţinând cont de faptul că cele trei partide au o colaborare bună la nivelul Consiliului Judeţean încă din 2008. “Este un moment foarte important pentru noi. Semnăm pe plan local documentele care privesc constituirea Uniunii Social Liberale la nivelul judeţului Dolj. Este un eveniment extraordinar în viaţa partidelor noastre şi privim cu toată responsabilitatea realizarea acestei alianţe. Nu ne-a fost foarte greu să facem această uniune la nivel local pentru că noi colaborăm de mai mulţi ani, am avut rezultate foarte bune şi ne-am înţeles. La Consiliul Judeţean nu a fost nici o problemă din moment ce majoritatea o facem împreună cu partidul naţional liberal”, a declarat Ion Prioteasa preşedintele PSD Dolj

Protocolul USL – o colaborare în folosul cetăţenilor

Preşedintele PNL Dolj Mihai Voicu a declarat că semnarea Protocolului la nivel judeţean nu este altceva decât o consfinţire într-un cadru naţional din fericire, a unei colaborări pe care cele trei partide o au de mai multă vreme în judeţul Dolj”. “Este o colaborare corectă în limitele unei competiţii şi a păstrării identităţii celor trei partide însă, în primul rând vedem această colaborare ca fiind una sperăm noi cât mai mult în folosul cetăţenilor. Pentru că pe plan local în afară de alegerile parlamentare majoritatea acţiunilor partidelor politice sunt la nivel administrativ. Ori administraţia este şi trebuie să fie cea mai apropiată de cetăţeni, cea la care aceştia se adresează prima dată atunci când au o problemă sau când au de semnalat o situaţie de la nivel local. Acest protocol arată în mod oficial că cele trei partide componente al USL sunt compatibile, dar mai ales sunt extrem de hotărâte să câştige următoarele alegeri locale, următoarele alegeri parlamentare, să contribuie la formarea unei majorităţi în Consiliul Judeţean, la câştigarea funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean, la câştigarea funcţiei de primar al Municipiului Craiova şi printr-un aport cât mai mare de parlamentari la formarea unui guvern al USL”, a spus Mihai Voicu.

“Este o alianţă constituită pe principii”

Iulian Bucur, preşedintele PC Dolj a apreciat alianţa  ca fiind o construcţie solidă şi că nu are nici o îndoială că USL va câştiga alegerile. “Faptul că această alianţă este constituită pe principii ne dă garanţia că nu o să avem nici un fel de surprize în perioada următoare. Situaţia actuală este de nesuportat şi sperăm să trezim lumea la realitate şi să voteze ceea ce trebuie. Suntem convinşi că vom da mulţi parlamentari şi oameni care vor participa la actul de guvernare în perioada care va urma”, a spus Iulian Bucur. Întrebat dacă Partidul Conservator filiala Dolj va desemna o persoană care să fie sondată cu privire la candidatura pentru Primăria Craiovei, Iulian Bucur a spus că partidul pe care îl reprezintă pregăteşte chiar doi candidaţi în acest sens.  “Este un lucru sigur că PC va nominaliza nu una, ci chiar două persoane pentru a intra în sondajul candidaţilor pentru Primăria Craiova. O să organizăm o conferinţă de presă în momentul în care suntem foarte lămuriţi în legătură cu acest lucru şi o să anunţăm în timp util. Suntem într-o perioadă de evaluare pentru că avem mai mulţi colegi care vor să participe la această competiţie, dar nu putem arunca în luptă pe oricine. Sigur vom avea candidaţi”, a afirmat preşedintele PC Dolj.

“Până la alegerile locale vrem să schimbăm viceprimarii acolo unde se poate ”

Liderii alinaţei la nivel judeţean nu au stabilit deocamdată o agendă a unor viitoare acţiuni pe care le vor desfăşura. Aceştia se bazează pe flexibilitatea protocolului care le permite să rezolve orice situaţie apărută pe moment. “Nu am stabilit neapărat o agendă a USL pentru că acest protocol pe care îl semnăm astăzi este unul foarte flexibil. Avem întâlniri zilnice dacă nu la nivelul preşedinţilor, la nivelul vicepreşedinţilor şi problemele care apar pot fi rezolvate imediat şi poate fi pusă la punct o anumită strategie. Cert este faptul că în cele 111 localităţi din judeţul Dolj ne pregătim ca USL să aibă un cuvânt foarte mare de spus. Şi dacă se poate în toate să avem câştig de cauză şi să ne alegem primarii şi consiliul local. Vom avea abordări diferite, în mod special pentru municipiul reşedinţă de judeţ, pentru oraşele importante, pentru comunele care au mai mulţi locuitori, dar nu în ultimul rând pentru localităţile care au primari de la PDL. Dorinţa noastră este ca până la alegerile locale,  acolo unde există posibilitatea, viceprimarii care acum sunt de la PDL să poată fi înlocuiţi cu viceprimari din partea alianţei noastre”, a explicat Prioteasa.

Ion Prioteasa, preşedintele PSD Dolj:

“După ultimul sondaj, ar trebui să plecăm acasă să nu mai candideze nimeni de la noi. Ar trebui să stăm şi să ne uităm cum câştigă în continuare cei de la PDL. Îi privim cu tot respectul pe cei care candidează, pe cei care se prezintă bine în sondaje însă noi avem încredere în şansa noastră. Suntem în condiţia în care ne facem drumul nostru în cadenţă ca să ajungem acolo unde ne dorim. Pe noi nu ne influenţează în nici un fel acest sondaj care a apărut şi nici altele. Măcar ştim de unde pornim.”

ALINA DRĂGHICI ŞI MARIN TURCITU