50 locuri de muncă în domeniul agricol în Danemarca

0
73

EURES România anunţă organizarea unei selecții pentru ocuparea a 50 de locuri de muncă sezoniere în domeniul agricol, mai precis la cules de mazăre, în Danemarca.  Selecția se va desfășura luna aceasta, la Târgu-Jiu, în judeţul Gorj. Sunt solicitate persoanele cu vârstă minimă de18 ani, apte pentru muncă fizică grea, indiferent de climă. De asemenea cunoştinţele de limba engleză – nivel minim, constituie un avantaj.

Se va munci într-o fermă cu lucrători din diverse țări, cu oportunități de dezvoltare a abilităților de muncă și socializare. Angajatorul danez deține în Portugalia o filială a firmei daneze Greenpeas. Compania promovează respectul reciproc, responsabilitatea și încrederea reciprocă între lucrători. O parte dintre cei selectaţi vor lucra în Portugalia, în perioada aprilien -iunie 2019, program de lucru 30-40 ore, 6 zile / săptămână. Iar ceilalţi, în Danemarca, în perioada iunie-octombrie 2019, program de lucru 30 – 40 ore şi tot 6 zile pe săptămână. „Pentru Portugalia, cazarea se face în case echipate cu toate utilitățile. Taxa de cazare plătită de lucrător/lună este de 100 – 120 euro, incluzând consumul/utilitățile. Transportul dus-întors România-Portugalia este plătit de angajator, urmând să recupereze banii din salariile plătite angajatului. Transportul de la locul cazării la locul de muncă este gratuit, fiind    asigurat de către angajator”, se precizează într-un comunicat de presă remis redacţiei.

Taxa de cazare plătită de lucrător/zi este de 8 euro

Referitor la  condițiile din Danemarca, acolo cazarea se face în rulote, în camping sunt disponibile: bucătărie, sală de mese, toalete, baie cu dușuri, mașini de spălat, internet Wireless. Taxa de cazare plătită de lucrător/zi este de 8 euro și acoperă inclusiv gazul, apa și electricitatea.”Transportul dus-întors România-Danemarca este în sarcina lucrătorului. Pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpărături, angajatorul va pune la dispoziția lucrătorilor un autobuz, contracost pentru 1,5 euro / zi / persoană. Opțional, lucrătorii pot să își aleagă alt mijloc de transport la locul de muncă. „Plata muncii pentru Portugalia este în funcție de cantitatea culeasă, în lădițe, caserole cu gramaj specific. Salariul minim / lună / persoană pentru 173 de ore de lucru este de 700 de euro brut. Dacă se culeg mai mult de 1.950 de kilograme în 173 de ore, se va plăti, pentru fiecare kilogram cules în plus, 0,30 euro/kg, ca bonus. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației portugheze”, se mai spune în comunicat.

Termenul limită pentru trimiterea aplicațiilor este 1 martie 2019

Referitor la de condițiile salariale pentru Danemarca, este de precizat faptul că plata muncii se face în funcție de cantitatea culeasă, în lădițe, caserole cu gramaj specific. Salariul este 0.6 euro brut /kg + 12,5 % alocație de concediu. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației daneze.  Mod de aplicare: candidații trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba română, cu poza inclusă, pe adresa de email: work@greenpeas.dk. Termenul limită pentru trimiterea aplicațiilor este 1 martie 2019. Instrucțiunile de aplicare se găsesc pe website-ul www.My-greenpeas.com. Preselecția aplicanților se face de către angajator, iar invitarea la selecție a persoanelor preselectate se va face de  către consilierii EURES. Detaliile referitoare la data, locația și programul selecției vor fi trimise numai persoanelor invitate. Nu sunt admise alte persoane la interviu.