Poliţia Locală a supravegheat traficul pe „Calea Bucureşti”

0
302

Timp de două săptămâni, între 1 şi 15 februarie, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulaţie al Poliţiei Locale Craiova au asigurat măsuri de fluidizare a traficului rutier pe tronsonul de drum ce include bulevardul „Calea Severinului” – bulevardul „Nicolae Titulescu” – bulevardul „Calea Bucureşti”, cât şi pe străzile ce se intersectează cu această relaţie ce traversează municipiul Craiova.

„Acţiunile au fost desfăşurate cu preponderenţă în zonele cunoscute cu trafic rutier şi pietonal intens şi au avut ca scop combaterea opririlor şi staţionărilor neregulamentare pe benzile de circulaţie, pe bretelele de preselecţie. Au fost vizate, de asemenea, zonele intersecţiilor, alveolele amenajate pentru staţiile autovehiculelor ce asigură transportul în comun. Un alt scop al nostru a fost conştientizarea pietonilor în vederea traversării regulamentare a străzii, în conformitate cu reglementările rutiere impuse la faţa locului prin sistemul de semaforizare care a fost pus în funcţiune pe cel mai important şi circulat tronson din municipiul Craiova”, a precizat Tavi Mateescu, directorul Poliţiei Locale Craiova.

În această perioadă, pe lângă acţiunile cu caracter preventiv, au fost aplicate şi 269 de sancţiuni contravenţionale (în valoare de 41.098 lei şi 538 puncte penalizare) conducătorilor auto care au încălcat prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind regimul circulaţiei vehiculelor pe drumurile publice.